П'ятниця, 19 квітня 2024, 22:55
Повна версія сайту
;

У селі Пекарів вдруге прийняли рішення призупини роботу єдиної на «задесенні» школи

10:03 05.09.2018    Коментарі  
 

У селі Пекарів вдруге прийняли рішення призупини роботу єдиної на «задесенні» школи. Цього разу — через малокомплектність. Частина батьків, які в серпні виступали проти закриття,  перед 1 вересня забрали документи з навчального закладу. За словами голови Сосницької ОТГ Андрія Портного, в школі залишилось менше 25 дітей, тому дотації на її утримання —   близько 2 мільйонів гривень — з державного бюджету не отримають. В бюджеті громади таких грошей нема.

Від території ОТГ села Пекарів, Кнути, Синютин та Костерів відрізані річками Десна та Сейм. Тут не ходить рейсовий автобус, немає ФАПу. Тепер призупинила роботу єдина школа. Вперше її закрили 15 червня. Сосницька селищна рада таке рішення прийняла, бо, згідно з рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду, будівля школи не відповідала нормам протипожежної безпеки.

Дітей з чотирьох сіл запропонували возити до Шабалинова Коропської ОТГ. Щоб дістатися туди, діти мають проїжджати автобусом до 24 кілометрів ґрунтовою дорогою. 20 серпня жителі «задесення» провели загальні збори, вимагали відновити роботу пекарівської школи. Через тиждень рішення про закриття школи відмінили.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає