Вівторок, 16 квітня 2024, 07:18
Повна версія сайту
;

19 районів Чернігівщини «лихоманить» від реформи Укрпошти

11:51 05.09.2018    Коментарі  
 

Ось уже три місяці, як у нашій області триває пілотний проект Укрпошти «Сільське відділення». Роботу по-новому розпочала так звана пошта на колесах у трьох районах - Чернігівському, Ріпкинському та Куликівському. Натепер реформа охопила вже 19 районів. Чи підтримують люди пілотний проект? Сказати, що обурені - нічого не сказати. Соціальна напруга на місцях з кожним днем тільки зростає. Відбуваються пікети і страйки, перекриття доріг... Селяни пишуть скарги і звертаються за допомогою куди тільки можна, аби поштові відділення на селі не закрили і їхніх листонош не скорочували. Готові йти з пікетами на Київ.

Про те, що пілотний проект недоречний на Чернігівщині, 31 серпня знову казали представники районів, об'єднаних територіальних громад, депутати, редактори райгазет, які приїхали до Чернігова на засідання профільної робочоі групи з вивчення та вирішення питань щодо реформування пошти. Це не перше зібрання. Обласна влада організовувала зустрічі представників Укрпошти з очільниками районів та ОТГ в різних форматах, аби відпрацювати проблемні питання, що виникають під час перетворень. І керівництво пошти щоразу обіцяло дослухатися до пропозицій влади на місцях. Але... Як озвучила виконуюча обов'язки голови облдержадміністрації Юлія Свириденко. на їхню адресу і обласної ради продовжують надходити численні звернення про неналежну роботу пересувних відділень. Люди скаржаться, що якість надання поштових послуг погіршилася. пенсії та газети доставляють несвоєчасно, або взагалі не привозять. А що казати про далекі села без доріг, куди взимку автомобілем не дістатися?

Голова Комарівськоі ОТГ (Борзнянщина) Юрій Кантур каже, що селяни проти впровадження реформи і закриття відділення у Комартці. де проживає 1200 людей. Замість чотирьох листонош у селі мають залишити двох. Очільник переконаний, що про жодне покращення послуг не йдеться, оскільки 60 відсотків місцевих жителів - пенсіонери, для яких надзвичайно складно прийти у центр села і вистояти у черзі. Крім того, графік роботи пересувних відділень із людьми ніхто не узгоджував. Селяни благають втрутитися у ситуацію, аби не допустити скорочення посад листонош і закриття їхньої пошти.

Ключове в роботі розширеного засідання - зняття соціальної напруги серед жителів області. На цьому акцентували увагу і в. о. голови ОДА Юлія Свириденко. і заступник голови облради Арсен Дідур. їхня чітка вимога до Укрпошти: врешті-решт врахувати зауваження і побажання громад, особливо тих, які проживають на селі.

Час для напрацювання чіткої дорожньої карти дій Укрпошті встановили до 17 вересня. Упродовж двох з половиною тижнів поштовики мають знайти компромісні рішення з органами на місцях. В іншому разі - керівництво області озвучить питання про недосконале проведення реформи поштових відділень на Чернігівщині перед центральними органами влади.

17 вересня вже близько.


Автор: Лариса Галета, "Деснянка" №35 (720) від 6 вересня 2018, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає