Четвер, 28 березня 2024, 14:47
Повна версія сайту
;

Управління освіти прокоментувало ситуацію довкола школи №5

12:44 07.09.2018    Коментарі  
 

У медійному просторі Чернігова активно поширюється маніпулятивна інформація про нібито можливе закриття загальноосвітньої школи №5.

Управління освіти Чернігівської міської ради офіційно заявляє, що ця  інформація не відповідає дійсності. Рішення про закриття та реорганізацію навчальних закладів приймається у відповідності до чинного законодавства після обговорення громадськістю.

Чернігівська загальноосвітня школа №5 працює у звичайному режимі. У закладі тривають ремонтні роботи з енергоефективної реновації.

Питання, що обговорювалося в міській раді та стало «гучною новиною» завдяки любителям скандальних медіа-заголовків, стосується визначення обсягів ремонтних робіт відповідно до принципу доцільного використання  бюджетних коштів.

Згідно з експертними розрахунками, кошторисна вартість ремонтних робіт у  Чернігівській загальноосвітній школі №5 складає понад 23 млн 743 тис грн.

У міському бюджеті 2018 року на ці роботи передбачено 9 млн 328 тис грн ( з них залучені кошти від міжнародної фінансової установи НЕФКО складають 8 млн 225 тис грн, співфінансування Чернігівської міської ради – 1 млн 103 тис грн).

Чи на часі виконання ремонтних робіт у попередньо запланованому обсязі при тому, що школа заповнена на третину і її будівля не експлуатується на повну потужність?

Коригування обсягів фінансування та планів ремонтних робіт дасть можливість організувати вирішення нагальних проблем (ремонт туалетів, дахів, заміну вікон тощо) інших навчальних закладів міста.


Автор: Управління освіти Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає