Четвер, 28 березня 2024, 11:59
Повна версія сайту
;

Академічний симфонічний оркестр "Філармонія" відкрив 75-й концертний сезон

13:49 07.09.2018    Коментарі  
 

Першою музичною подією нового 75-го концертного сезону  Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм став виступ Академічного симфонічного оркестру "Філармонія" під керівництвом головного диригента, заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача. Участь у концерті, що відбувся 6 вересня 2018 року, також взяли Фудзіко Хеммінг (фортепіано, Японія-Німеччина) та диригент Міцунобу Такая (Японія). 

Пані  Хеммінг вдруге солірувала з оркестром “Філармонія”. Минулого року вона дебютувала на чернігівській сцені і так само брала участь у відкритті сезону. Легендарна піаністка вважається найстарішим концертним виконавцем класичної музики в світі, яка продовжує гастролювати. Нині Фудзіко Хеммінг  86 років, а її активній професійній діяльності - майже 70! В доробку піаністки більше 20 музичних дисків, чотири з яких стали «золотими». Чернігівський глядач, який прийшов до філармонійного центру на відкриття 75-го концертного сезону, стоячи аплодував музикантці і неодноразово викликав її на “біс”.

Особливе місце в історії Академічного симфонічного оркестру "Філармонія" належить й диригенту Міцунобу Такая. Його співпраця з чернігівським колективом триває вже 17-й рік. Власне, його становлення, як музиканта, і відбувалося у співпраці з симфонічним оркестром “Філармонія”. Тому для колективу, за словами Миколи Сукача, пан Такая  є “майже рідним”.

Відкриття чергового концертного сезону для симфонічного оркестру має подвійне значення. Адже окрім ювілейного 75-го сезону Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, колектив починає святкувати й свій 20-річний ювілей. Як розповів головний диригент оркестру, заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач, протягом сезону запланована насичена концертна програма колективу, вінцем якої весною 2019 року стане грандіозний гала-концерт, який “Філармонія” влаштує в Чернігові на рідній сцені. Тож основна інтрига ще попереду...

Учора ж, під час концерту, прозвучали всесвітньо відомі шедеви класичної музики: Ф.Шопен. Ноктюрн, сі-бемоль мінор, твір 9, №1. Полонез №6 (Героїчний), ля-бемоль мажор, твір 53. Ф.Ліст. Великі етюди по Паганіні №6, ля-мінор (Тема і Варіації) S.141. Мрії кохання №3, ля-бемоль мажор, S.541. Великі етюди по Паганіні №3, (Кампанела) S.141. Дж. Россіні. Увертюра до опери «Італійка в Алжирі». В.-А. Моцарт. Концерт для фортепіано з оркестром №21.


Автор: Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм
Коментарів ще немає