Вівторок, 23 квітня 2024, 14:09
Повна версія сайту
;

Покращення від децентралізації відчувають менше чверті українців

17:37 07.09.2018    Коментарі  
 

Більшість українців не відчуває змін від використання додаткових коштів, які місцеві бюджети отримали протягом останніх років.

Про це йдеться у результатах опитування Фонду Демократичних ініціатив імені Ілька Кучеріва щодо реформи децентралізації.

Серед опитаних 61% не помітили змін. Рік тому, у 2017 році, таку думку висловлювали 55%.

Відчули зміни на краще 18%, а на гірше – 14%.

"Порівняно з червнем 2017 року ці частки майже не змінилися", – йдеться у дослідженні.

Зазначається, що на Заході та Півдні більше тих, хто свідчить про позитивні зміни, а в Центрі та на Сході більше тих, хто помітили негатив.

Серед позитивних змін найчастіше згадувалося покращення ситуації з благоустроєм, санітарним станом біля будинків (46%),  покращення роботи ЖКХ (22%) та міського транспорту (21%).

Серед змін на гірше здебільшого йшлось про зниження якості медичного обслуговування ­– 43%.

Також громадяни говорили про погіршення у сферах турботи про соціально вразливі групи (35%) та забезпечення громадян робочими місцями (28%).

"Проте можна відмітити, що цього року ці негативні зміни дістали нижчий відсоток,  ніж це було в опитуванні минулого року", – зазначено в дослідженні.

Опитування серед 2041 повнолітнього громадянина тривало 16–28 серпня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка не перевищує 3,3%.

www.pravda.com.ua


Автор: Українська правда
Коментарів ще немає