Четвер, 25 квітня 2024, 20:21
Повна версія сайту
;

Борги за аліменти «помножаться»

17:50 07.09.2018    Коментарі  
 

З 29 серпня набрала чинності норма закону про накладання додаткових штрафів на боржників аліментів. Тобто того з батьків, хто понад рік не сплачував аліменти, оштрафують на 20-50% від суми боргу. Також збільшився мінімальний розмір аліментів та вступили в силу нові правила вивозу дітей за кордон.

«Відтепер заборгованість з аліментів, яка становить один рік і більше, автоматично збільшуватиметься на користь дитини, - пояснює начальник головного територіального управління юстиції в Чернігівській області Олег Трейтяк. - Якщо заборгованість становить більше року, то нараховуватиметься пеня в розмірі 20%, у разі дворічного протермінування - на 30%, а якщо заборгованість понад три роки, то вона збільшиться на 50%. Все це буде здійснюватися автоматично державними виконавцями, і тому з батьків, з ким живе дитина, не треба буде бігати по інстанціях і збирати папери для перерахунку аліментів».

Нагадаємо, що 3 липня Верховна Рада ухвалила закон, який посилив відповідальність недобросовісних платників аліментів. Окрім введення в дію системи штрафування злісних неплатників, зазначений закон передбачає також можливість автоматичного арешту коштів на рахунку боржника. Також за несплату аліментів протягом понад півроку передбачено відповідальність у вигляді громадських робіт від 120 до 240 годин.


Автор: Марія Пучинець, "Чернігівщина" №36 (697) від 6 вересня 2018, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає