Вівторок, 23 квітня 2024, 19:58
Повна версія сайту
;

Чому маячки на аварійній прибудові чернігівської 10 школи були встановлені не правильно і коли встановлять нові

08:22 10.09.2018    Коментарі  
 

8 маячків на прибудові чернігівської 10 школи, в якій розташований аварійний туалет, були встановлені не правильно. Про це на засіданні комісії з вивчення технічного стану вбиралень 10 школи сказала заступник начальника управління освіти міської ради Наталія Мисливець. Чому так сталося та коли встановлять нові дізнавалася Дар’я Янушкевич.

Наталія Мисливець заступник начальника управління освіти міської ради :

«В одному кутку маячки як стояли так і стоять, а в іншому місці маячок відійшов від стіни. І чи це деформація, чи не правильно встановили їх з самого початку.»

Встановили 8  маячків 28 лютого цього року. 4 гіпсових та 4 паперових.  Півроку за ними мали б слідкувати та робити моніторинг руху стін, аби з’ясувати відходить при будівля від приміщення школи чи ні. Але потрапити у школу ні директор ні вчителі не можуть.

Олександр Карпеко   директор школи № 10:

«Аварійний стан прибудови туалету і заборонено знаходитися поруч з ним. Все. Згідно цього пункту я не можу і згідно підписів ніхто не може туди заходити»

Лариса Кожевнікова експерт з промислової безпеки:

«Я вам рекомендую на зовнішніх стінах встановити маячки. Проводити моніторинг і дивитися відійшов маячок чи ні , майже рік пройшов і лише  зараз говорять про те що відійшов маячок , а в принципі вони навіть не були встановлені»

Зараз прибудова до 10 школи, яка визнана аварійною огороджена парканом. Прохід до неї заборонений . У понеділок тут мають встановити маячки про це нам повідомила заступниця начальн6ика управління освіти Наталія Мисливець. Тоді ж і створять нову комісію до якої увійдуть рятувальники, експерти та працівники школи. Вони ж і вирішать хто буде моніторити дані цих маячків.  Дар’я Янушкевич, Роман Репа новини на ЮА: Чернігів.

Нагадаємо, комісія з питань надзвичайних ситуацій Чернігівської міської ради заборонила експлуатувати будівлю школи після зимових канікул у січні. Приміщення із санвузлами через цю тріщину у стіні між основним корпусом і прибудовою визнали аварійним. 11 січня учні та їхні батьки перекрили частину проспекту Перемоги – на знак протесту проти закриття школи. 350 учнів десятої школи разом з педагогами перевели до шостої. Міська рада замовила дві технічних експертизи, з висновками яких батьки не погодилися.

Батьки замовили ще одну експертизу, проте висновок був той самий – десята школа в аварійному стані, навчатися дітям там не можна. Школярі залишилися в стінах шостої. Останній дзвоник, який відбувся 25 травня, вони провели на своєму рідному подвір’ї. 

20 червня на сайті Чернігівської міської ради з’явилося звернення директорів шкіл міста до депутатів. На їхню думку, ремонт десятої школи є недоцільним.

Директори чернігівських шкіл у своєму зверненні написали, що у мікрорайоні неподалік 10-ї школи є інші навчальні заклади – школа № 6, 20 та 24, які здатні прийняти учнів та вчителів. Тому вони вважають за необхідне оптимізувати заклад, а не витрачати гроші на його ремонт.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає