П'ятниця, 29 березня 2024, 14:32
Повна версія сайту
;

Мешканці будинку по вулиці Рокоссовського, 2 в Чернігові незадоволені будівництвом нової багатоповерхівки по сусідству

10:12 11.09.2018    Коментарі  
 

Мешканці будинку по вулиці Рокоссовського, 2 в Чернігові незадоволені будівництвом нової багатоповерхівки по сусідству. Її почали будувати на розі вулиць Шевченка й Рокосовського минулого року, нині там звели 10 поверхів. Люди переконані, комунікації новобудови планують поставити просто перед їхніми вікнами. Далі  Альона Макаренко.

Олександр Карманніков, мешканець будинку: «Мої вікна виходять прямо сюди. І мені розміщують під вікнами ГРП і водоперекачувальну станцію.»

Олександр Карманніков живе в будинку №2 на вулиці Рокосовського. Минулого року поруч з цією багатоповерхівкою почали зводити нову. І на думку Олександра Карманнікова, забудовник посягнув на їхню територію.

Олександр Карманніков, мешканець будинку: «претензій не було. Але коли вони почали планувати, тут паркан поставили, і планували розміщення ГРП, водоперекачувальної станції, і останньою краплею було те, що вони планували ось тут розміщувати сміттєві баки.»

Зі своїми претензіями люди прийшли в міськраду. Тут провели другу нараду з жителями будинку, забудовником і чиновниками. Першочергово розглянули питання спірної земельної ділянки між будинками.

Василь Дмитренко, начальник управління земельних ресурсів міськради: «Керівник УЖБК звернувся з відповідною заявою до міської ради і про відновлення меж земельної ділянки, відповідно цього буде розроблена технічна документація по відновленню меж. І ваша територія буде в тому розмірі, який вам надавався спочатку, вона буде введена в відомості до державного земельного кадастру.»

Також забудовник погодився перенести сміттєві контейнери подалі від будинку. Розміщення комунікацій викликало суперечку.

Віктор Іванченко представник забудовника, депутат міськради: «Шановний, державними будівельними нормами визначено розташування газового шкафу отаких розмірів, з таким тиском не ближче ніж 10 метрів до цієї споруди. На сьогоднішній день він розташований на 15 метрів, у зв’язку з тим, що змістили водопровідну насосну станцію і заглибили по проханням мешканців Рокосовського, 2.»

Людмила Шкуріна, начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю міськради: «Є от експертний звіт. Тобто оці всі інженерні споруди – вони розміщені з дотриманням державних будівельних норм. І те, що забудовник йде на зустріч мешканцям, це виключно його добра воля.»

Дійти згоди в питаннях розміщення водопровідної насосної станції та газорозподільного пункту не вдалося. В середу – запланували чергову зустріч. Тепер біля будівництва.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає