Четвер, 25 квітня 2024, 04:07
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині збудують 21 медамбулаторію

13:36 11.09.2018    Коментарі  
 

Вже у всіх областях затверджене фінансування будівництва нових сучасних медамбулаторій у сільській місцевості у 2018 році. Це512 проектів у селах та селищах України, де кожний громадянин зможе отримати кваліфіковану та якісну меддопомогу на місці, будуть необхідні сучасні умови, обладнання, включаючи телемедицину, та транспорт.

У Чернігівській області заплановано будівництво 21 амбулаторії.

На їх будівництво із держбюджету виділено майже 2,7 млрд грн субвенції на сільську медицину. Нагадаю, всього у субвенції передбачено 5 млрд грн. Кошти будуть також спрямовуватися на дооснащення та закупівлю автомобілів для існуючих амбулаторій, в яких за місцеві кошти була раніше проведена реконструкція чи капремонт. При цьому, оновлена будівля має відповідати необхідним вимогам до приміщення, мати проведені необхідні мережі, у тому числі, інтернет.

Для цього Мінрегіоном під керівництвом віце-прем’єр-міністра Геннадій Зубко була проведена велика плідна робота з регіонами. У деяких областях вже подані повідомлення про початок будівництва, в окремих регіонах оголошені тендери, в інших областях визначаються генпідрядні організації та проводяться інші підготовчі роботи. Прискорюємо ці процеси, щоб до кінця цього року нові медамбулаторії вже були побудовані. Близько 30% всього населення України сьогодні проживає у сільській місцевості і вони дуже очікують на ці зміни.

Сучасні медамбулаторії - це новий стандарт у наданні ПМД у сільській місцевості, доступна та якісна кваліфікована допомога, комфортні умови та сучасне обладнання.

Головна мета проекту – боротьба із захворюваннями за 3-ма нозологіями: серцево-судинні, бронхіальна астма, цукровий діабет.


Автор: Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування
Коментарів ще немає