Четвер, 28 березня 2024, 13:20
Повна версія сайту
;

Куликівська селищна рада: скромність і майже без помилок

14:36 11.09.2018    Коментарі  
 

Півтора десятка представників бюджетної сфери, один мільйонер та консьєрж у трійці фінансових лідерів - такий результат такий результат моніторингу е-декларацій депутатів Куликівської ОТГ, проведений ГО “Агенція міських ініціатив”.

Фінансовий рейтинг: Аграрна партія серед лідерів

Абсолютним лідером у рейтингу найзаможніших представників депутатського корпусу Куликівської селищної ради є представник Аграрної партії Віктор Шрам. За минулий рік дохід народного обранця склав  1,2 млн грн.. У вільний від депутатства час Віктор Шрам є директором ПП"Агрофірма "Кладьківка". Окрім того, відповідно декларації зареєстроване місце проживання депутата у селі Ставкове, Полтавської області. Також Віктор Шрам є і найбільшим землевласником серед представників депутатського корпусу Куликівської селищної ради. Зокрема у власності депутата знаходиться земельні ділянки в Полтавській обл. та Чернігівській області, загальна площа землі 807 га ( у т.ч. орендованої). Не обійшлося і без помилок, у декларації народного обранця із нерухомості задекларовано лише нежитлове приміщення.

Це мабуть якась помилка, мою декларацію заповнювали бухгалтери. Дівчата щось недогледіли. У мене є і житлові приміщення, ми обов'язково внесемо виправлення у декларацію”, - коментує Віктор Шрам.

Друге місце у списку фінансових лідерів посідає заступник голови ФГ "Колос", Віктор Зеленський, що також представляє Аграрну партію. Відповідно е-декларації, за 2017 рік дохід народного обранця склав 817 тис. грн.. Також у користуванні депутата знаходиться декілька земельних ділянок, загальною площею 52623 м2 та автомобіль IVECO 65C17 (2006 р.в.).

Закриває трійку фінансових лідерів ще один представник Аграрної партії Олександр Пронін, дохід якого спадає 394 тис грн.. Зокрема у власності депутата знаходиться будинок площею 67,7 м2 та декілька земельних ділянок, загальною площею 21162 м2.

Ще один представник Аграрної партії Анатолій Дідур посідає 19 місце у фінансовому рейтингу депутатів Куликівської селищної ради, вказуючи дохід у розмірі 72 916 грн.. Проте це не заважає депутату бути  власником квартири у Києві, площею 82 м2, вартістю 2,7 млн грн. та автомобіля Volkswagen Golf Plus за 300 тис грн.. Окрім того депутат має готівкові кошти, у розмірі 200 тис грн.. Телефон народного обранця, вказаний у листі-відповіді Куликівської селищної ради був відключений, тому представникам ГО “Агенція міських ініціатив”  не вдалось взяти коментар у депутата.

Не вказали, бо не знали

Варто відзначити, що найбільш поширеною помилкою серед депутатів різних ОТГ є відсутність інформації у графі нерухомість. Не стала винятком і Куликівська селищна рада, де лише двоє народних обранців не задекларували свої квадратні метри, це представниця “Аграрної партії” Лариса Шило та депутатка від ВО “Батьківщина” Тетяна Кисла. Зокрема остання говорить: “Я живу у будинку мого батька, але земля та будинок не приватизовані, що робить неможливим заповнення відповідної графи у електронній декларації, а своєї нерухомості у мене немає”.

Найбільш відповідальні депутати

Особливістю Куликівської селищної ради є максимальна відповідальність представників депутатського корпусу. З 26 депутатів маємо 100% декларацій, з яких майже всі заповнені правильно, за виключенням мінімальних помилок, як то не вказане житло чи основне місце роботи. Окрім того, представники Куликівської селищної ради без проблем надали контакти всіх депутатів, у відповідь на запит представників  ГО “Агенція міських ініціатив” .


Автор: ГО “Агенція міських ініціатив”
Коментарів ще немає