П'ятниця, 29 березня 2024, 11:37
Повна версія сайту
;

«Будівельна амністія 2018»: хто почуватиметься вільно?

14:44 11.09.2018    Коментарі  
 

З’явилася можливість легалізації самобудів. Механізм впровадження «будівельної амністії 2018» обговорювали сьогодні на тематичному семінарі за участі в.о. голови облдержадміністрації Юлії Свириденко.

Відповідний закон ухвалено Верховною Радою наприкінці березня цього року. Він встановлює безстрокову легалізацію самобудів класу СС1. Орган державного архітектурно-будівельного контролю зобов'язаний прийняти об'єкт в експлуатацію після технічного обстеження протягом 10 днів з моменту подачі заяви.

Згідно з новим порядком узаконенню підлягають:

- індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв. м, побудовані в період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року

- господарські (присадибні) будівлі та споруди загальною площею до 300 кв. м, а також побудовані до 12 березня 2011 року будівлі та споруди сільськогосподарського призначення.

При цьому «будівельна амністія» не поширюється на багатоповерхові житлові будинки та об'єкти, побудовані з суттєвими порушеннями законодавства, а також будівельних норм і правил.

Під час семінару-наради фахівці  Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області наголошували на детальній підготовці необхідного пакету документів для зазначеної процедури. Особлива увага — призначенню земельної ділянки, на якій є та чи інша будівля.

— Удосконалення дозвільних процедур — крок до надання якісних послуг громадянам, а також передумова для розвитку бізнесу, — зауважила Юлія Свириденко. — «Будівельна амністія» дає можливість громадянам впорядкувати власні документи навіть за відсутності якісної містобудівної документації населеного пункту (генерального плану), що, на жаль, поширено в області.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає