Середа, 24 квітня 2024, 00:16
Повна версія сайту
;

Що задекларували депутати Остерської міської ради?

11:42 13.09.2018    Коментарі  
 

Квартири у Києві, біткоїни та цінні папери - такий результат моніторингу е-декларацій депутатів Остерської ОТГ, проведений ГО “Агенція міських ініціатив”.

Фінансовий рейтинг

Очолює фінансовий рейтинг депутатів Остерської міської ради Артем Севастьян, що представляє політичну партію “Справедливість”. Так у своїй декларації депутат вказує дохід за минулий рік у розмірі 872 тис грн.. Окрім того на банківських рахунках депутата зберігається 65 тис грн та 4500 $. Має народний обранець і готівкові кошти, а саме 250 тис грн.. Таку ж суму готівкою декларує і дружина депутата. Також у декларації Артема Севастьяна вказуються кошти, позичені третім особам у розмірі 131 тис грн.. Не обійшлося у декларації депутата і без помилок. Зокрема не вказано жодної нерухомості, з чого можна зробити висновок, що депутат проживає на вулиці.  

Наступним у списку найзаможніших депутатів йде представник партії “Солідарність” Володимир Бородавко. Відповідно е-декларації, за минулий рік дохід депутата склав 248 тис грн.. Вказує народний обранець і дохід своєї дружини, яка також є підприємцем і заробила у 2017 році 474 тис грн.. Окрім того, у власності Володимира Бородавко знаходиться 50% власності ТОВ "Остерський базар". Депутат має девять магазинів у місті Остер, нежитлові споруди та чимало рухомої техніки. У 2017 році народний обранець придбав нежитлові споруди вартістю 1110000 UAH та подарував нежитлові споруди, вартістю 106223 UAH.

Трійку фінансових лідерів закриває представниця Аграрної партії, секретар міської ради Світлана Чистюк. За минулий рік дохід депутатки склав 147 тис грн.. Окрім того, у своїй е-декларації народна обраниця вказує дві земельні ділянки у Брусилові, що належать її чоловіку та автомобіль GEELY. А от вказати квадратні метри Світлана Чистюк забула, що є помилкою, оскільки за правилами подання е-декларації необхідно вказувати все майно, яке є не тільки на праві власності, але й у користуванні.  Тобто всі депутати, які не вказали житло, але не живуть на вулиці зробили помилки. З правилами подання можна ознайомитись на сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

Помилки та цікавинки у деклараціях депутатів

Не обійшлося і без курйозних моментів та помилок, серед декларацій представників депутатського корпусу Остерської міської ради. Зокрема представник партії “Справедливість” Сергій Балига не вказує у своїй декларації жодних доходів, проте декларує готівку у розмірі 320 тис грн., а також декілька автомобілів, зокрема HYUNDAI SONATA (2008 р.в.) та вантажний автомобіль DONG FENG EQ1044 (2005 р.в.). Його колега, Белуга Наталія, що представляє партію БПП “Солідарність”, вказує у свої декларації про наявність у власності  свого чоловіка цінних паперів (акцій), вартістю 17657UAH. Окрім того депутатка є найбільшою землевласницею серед представників Остерської міської ради.

Депутат від ВО “Батьківщина” Олексій Кізько у своїй е-декларації зазначає, що разом з дружиною вони є власниками двух квартир у Києві, площею 50 та 55 м2. Народний обранець вказує, що на момент придбання вартість квартир складала 60 000 та 65 000 грн відповідно. Їх колега, депутат від Радикальної партії Сергій Крамаренко попри невеликий дохід у розмірі 77800 грн.. декларує автомобіль Volkswagen Transporter (2006 р.в.) та готівкові кошти, у сумі 300000 грн..

Ще декілька представників депутатського корпусу не вказали жодної нерухомості. Зокрема помилки у деклараціях представниці політичної партії "Справедливість" Ніни Савченко та її колеги з БПП “Солідарність” Віталія Нікітіна. Останній задекларував лише авто, ГАЗ-24 (1982 р.в.).

Знайшлося місце і сімейним традиціям у Остерській міській раді. Зокрема серед депутатів є рідні брати, Самодєлок Олександр та Роман, що представляють Опозиційний блок та Наш край відповідно. У власності братів знаходяться декілька дорогих автівок, а Самодєлок Роман ще й  власник криптовалюти біткоіна - 0,45 одиниці, що станом на 05 вересня становить 3 152,02 $.

Лише один депутат Остерської міської ради не подав е-декларацію, це представник Радикальної партії Олександр Бурий. Нажаль представникам ГО “Агенція міських ініціатив” не вдалося взяти коментарі у представників депутатського корпусу, оскільки Остерська міська рада відмовила у наданні контактної інформації щодо своїх депутатів.


Автор: ГО “Агенція міських ініціатив”
Коментарів ще немає