П'ятниця, 26 квітня 2024, 00:33
Повна версія сайту
;

Чернігівщина–Хенань: співпраця між регіонами поглиблюється

08:21 14.09.2018    Коментарі  
 

Китайсько-українська агрокомпанія «Фанда» — успішний проект Китайської промислової корпорації «Хуанфань Цюй» (провінція Хенань) та української компанії «Dara Group». Для його реалізації у вересні 2014 року було підписано договір про залучення китайських інвестицій — 58 мільйонів доларів. Він передбачав створення агрокомплексу за чотирма напрямами: рослинництво, свинарний комплекс, розведення великої рогатої худоби, а також розширення діючого технічного комплексу в Корюківці та селі Наумівка Корюківського району.

Наразі «Фанда» — це дві тисячі голів дійного стада і чотири тисячі гектарів посівних. Втім, на досягнутому компанія не збирається зупинятися.

Про нові проекти в галузі сільського господарства говорили вчора під час двосторонньої зустрічі в Чернігівській ОДА. З представниками китайської делегації спілкувалися заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова та керівники профільних підрозділів ОДА. Делегацію з китайської провінції Хенань очолила заступник голови Комітету народної політичної консультативної ради Чжоу Чунь Янь.

У планах керівництва агрокомпанії «Фанда» — не тільки розширити існуюче спільне виробництво, а й відкрити новий комплекс з переробки сировини. Для цього підприємству потрібна допомога у пошуку профільних спеціалістів та зацікавлених інвесторів.

Заступник голови ОДА Наталія Романова: «Чернігівщина — перспективний регіон для інвестування. На сьогодні область має один із найкращих результатів балансу експорту та імпорту (авт.: сальдо — майже 200 мільйонів доларів за підсумками минулого року). Наразі за обсягами експорту область посідає 8 місце серед регіонів України. Ми зацікавлені у розширенні співробітництва з Китаєм і готові сприяти реалізації вже існуючих, а також нових проектів. Маємо надію на співпрацю у сфері культури та туризму».

Учасники зустрічі запропонували як один із перспективних напрямів органічне виробництво. До речі, в області діє програма, відповідно до якої компенсуються витрати на отримання відповідної сертифікації. Наразі на Чернігівщині працюють 18 таких підприємств.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає