Вівторок, 07 травня 2024, 04:25
Повна версія сайту
;

Факти та фейки: чому в міській раді не коментують мільйонні підряди пов'язаних з мером структур?

15:02 14.09.2018    Коментарі 1  
 

В Чернігові вже не перший місяць йде інформаційне  протистояння між міським головою та підконтрольним йому структурам у вигляді прес-служби міськради, комунальним телеканалом “Новий Чернігів”, приватним телеканалом  мера “Дитинець” та кількома опозиційними ЗМІ і активістами. Головні вороги Владислава Атрошенка в медіапросторі передусім сайт “Челайн”, який пов'язаний з політичною партією “Наш край” та громадський активіст Олександр Гашпар.   

Апогею протистояння набуло в останні дні, коли прес-служба Чернігівської міської ради звернулась із офіційним листом до Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України, Комісії з журналістської етики з приводу інформації, що опублікована у матеріалі видання Челайн.


В міській раді кинулися заперечувати недостовірну, і дійсно нічим не підтверджену інформацію,  про інтимні стосунки дочки міського голови з, чи то батьком, чи то сином однієї з приватних фірм,  яка отримує щоразу мільйонні замовлення з міської ради на асфальтування доріг. У листі прес-служба наполягає на недостовірності інформації лише щодо особистого життя доньки мера. «Більше того, абсолютно незрозуміло, чому анонімного автора так цікавить приватне життя доньки міського голови, яка не займає жодної посади в міській владі, та на якій підставі він поширює інформацію про її «цивільного» або «майбутнього» чоловіка?»,- йдеться у зверненні прес-служби.

І тут можна було б стати повністю на сторону міського голови , якби не одне “АЛЕ”. В згаданому матеріалі, та й десятках інших опублікованими різним ЗМІ неодноразово мова йшла про систему перекачування коштів міського бюджету, яку збудував міський голова Владислав Атрошенко, до приватних структур, так чи інакше пов'язаних чи наближених до нього.  

Так, неодноразово писали, наприклад, про  те що засновником «ШБУ-14», що є основним підрядником по виконанню робіт з асфальтування на сотні мільйонів гривень,  є діловий партнер мера Чернігова Владислава Атрошенка – Костянтин Будьонний. Донедавна пан Будьонний також був співзасновником ТОВ «Десна-ФК», де його давнім бізнес-партнером був Тимофій Бичков, котрий і є батьком дружини Чернігівського міського голови Ірини Атрошенко. Але наприкінці 2016 року пана Бичкова вивели із засновників фірми, а сама вона змінила назву на ТОВ «Краун Роялті».

Також Костянтин Будьонний вийшов із співвласників ТОВ «Ріел ко.», де його партнерами були Владислав Атрошенко і Тимофій Бичков. Змінився і керівник ТОВ «Краун Роялті».  Раніше керівником був Сергій Шахрайчук, але в серпні 2017 він стає власником ТОВ «СПОРТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ». Також він разом з дружиною є власником 55% ТОВ «ОСНОВА-ТВ». Окрім того, саме пан Шахрайчук тривалий час був підписантом в «ШБУ-14». А вже в грудні 2017 він перестає бути і директором в фірмі дружини мера – ТОВ «АБ Бізнесгруп» (яке в свою чергу є співзасновником «Ріел ко.», власниками якого є дружина та тесть мера).

Перелік можна  продовжувати...

Залучення до робіт за міські кошти фірм пов'язаних із міським головою Владиславом Атрошенком стосується не лише ремонту доріг. Так, до прикладу, нові зупинкові комплекси у Чернігові встановлювала фірма ТОВ “Селвіс”, за якою стоїть відомий у Чернігові бізнесмен Сергій Масленіков. Він пов'язаний з Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком  давніми партійними стосунками. Масленіков не лише був в партійному списку БПП на останніх місцевих виборах, але і очолював персональний благодійний фонд Атрошенко “Поліський оберіг”, що відіграв неабияку роль під час агітаційної кампанії в Чернігові.

Але всі, хто активно виступають з критикою мера, отримують інформаційний удар у відповідь.

І сили тут явно не рівні. Штат прес-служби мера та два підконтрольні телеканали “розмазують” опонентів.

Так відбувається, наприклад,  щодо активіста Олександра Гашпара .Після його чергової публікації у Фейсбуці про земельні оборудки у Чернігові, на телеканалі “Дитинець” вийшов вже п'ятий сюжет про нібито  побиття ним працівника комунального підприємства “Зеленбуд”. Як відомо, наприкінці березня на Валу почали пиляти дерева без дозвільних документів. Гашпар намагався зупинити вирубку дерев.

Відео телеканалу "Дитинець"

В результаті на нього відкрили кримінальне провадження за фактом побиття одного з працівників КП. У той же час, Олександр Гашпар зазначає, що проти водія КП "Зеленбуд" так само відкрите кримінальне провадження. 

 

В цій всій ситуації перемагає звісно той в кого медіа - голос сильніший. Але все ж, міська рада, принаймні комунальний телеканал утримуються за кошти платників податків  містян. Тож хотілося б почути коментарі прес-служби не лише щодо неетичної роботи деяких ЗМІ, але і про наведені факти пов'язаних між собою бізнес-структур, які міцно “сидять” на освоєнні бюджетних коштів.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Избиратель 2018-09-17 20:06:53

Тю, так а шо по 400 грн взяли, ждем следующих выборов, может уже по 500 дадут )))