П'ятниця, 29 березня 2024, 14:43
Повна версія сайту
;

Помер видатний політик з Чернігівщини Віталій Масол

14:25 21.09.2018    Коментарі 1  
 

На 89-му році пішов з життя Віталій Андрійович Масол, уродженець села Олишівка Чернігівського району Чернігівської області, народний депутат України першого та другого скликань, екс-прем'єр-міністр України, Почесний громадянин Чернігівської області.

Віталій Андрійович народився 14 листопада 1928 року в родині вчителів. У 1951 закінчив механічний факультет Київського політехнічного інституту за спеціальністю «інженер-механік».

Трудову діяльність розпочав помічником майстра, а із 1963 року обіймав посаду директора Новокраматорського машинобудівного заводу Донецької області. З 1971 року — генеральний директор виробничого об'єднання Краматорських заводів важкого машинобудування Донецької області. Був депутатом Верховної Ради УРСР, народним депутатом СРСР.

Обирався народним депутатом України першого та другого скликань (1990-1998 роки), екс-прем'єр-міністр України (1987-1990 роки) та (1994-1995 роки).

Обіймаючи високі державні посади, Віталій Масол доклав чимало зусиль до розбудови держави та рідної області. Уродженець Чернігівського краю, він не забував про своє коріння і дбав про малу батьківщину. Віталій Андрійович багато допомагав Чернігівщині: зокрема, у спорудженні радіоприладного заводу, мосту через Десну поблизу Шестовиці, об'їзної дороги з Чернігова до Києва. У 1986 році був членом Союзної урядової комісії з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

За вагомий внесок у розвиток Чернігівщини рішенням чотирнадцятої сесії Чернігівської обласної ради шостого скликання у 2013 році Віталію Андрійовичу Масолу присвоєно звання «Почесний громадянин Чернігівської області». Його ім'я внесено до Книги Почесних громадян Сіверського краю.

Серед численних нагород та відзнак Віталія Андрійовича — два ордени князя Ярослава Мудрого IV та V ступенів, звання Почесного громадянина міста Києва.

У пам'яті всіх, хто знав, поважав та спілкувався з Віталієм Андрійовичем, він назавжди залишиться авторитетним та відповідальним фахівцем, мудрою та виваженою людиною.


Автор: Виконавчий апарат Чернігівської обласної ради
Гість Анатолий Ткачук 2018-09-21 20:23:35

Достойный дядя. Помню его. НЕ чета нынешним приемникам со стекляными фаберже.