Вівторок, 23 квітня 2024, 15:39
Повна версія сайту
;

Чернігівець відсудив у «Пассервісу» 2000 гривень і віддав дітям інвалідністю

15:16 21.09.2018    Коментарі  
 

Відсуджені у перевізника гроші чернігівець вирішив віддати дітям з інвалідністю. Півроку Віталій Горний судився з підприємством «Пассервіс», водій якого влітку 2017-го року відмовився везти чоловіка за посвідченням інваліда. У березні Горний виграв суд першої інстанції, у липні апеляційний суд підтвердив рішення: стягнути з підприємства на користь пасажира 2 тисячі гривень як компенсацію моральної шкоди. Гроші чоловік передав до громадської організації, що об’єднує батьків дітей з особливими потребами.

Це Віталій Горний. Він вирішив віддати відсуджені у перевізника гроші дітям з інвалідністю.

Віталій Горний: «Минулого літа водій  25-го маршруту вигнав мене з транспортного засобу, незважаючи на те, що я маю право на безкоштовний проїзд як інвалід 2-ї групи. Я звернувся до суду, суд був виграний, і на суді я заявив, що в разі отримання відшкодування моральної шкоди я передам кошти тим, хто найбільше цього потребує – дітям-інвалідам».

Ольга Дей – голова правління громадської організації «Голос батьків»: «Люди з обмеженими можливостями мають багато прав, але вони не виконуються. Прикро, що доводиться в суді відвойовувати те, що прописано в Конституції».

Організація «Голос батьків» об’єднує понад вісімдесят родин. 35 дітей із інвалідністю відвідують групу денного перебування. Педагоги й соціальні працівники отримують зарплату з міського бюджету, але все необхідне для реабілітації дітей і догляду за ними купують тільки за свої або благодійні гроші.

Ольга Дей – голова правління громадської організації «Голос батьків»: «В більшості допомагають отакі люди, у котрих немає грошей – вони останню копійку віддадуть тим, кому вона потрібна».

Віталій Горний також подарував дітям особистий тренажер для лікувальної фізкультури.

Горний: «Я з задоволенням віддав не тільки ці, а й свої кошти. Крім коштів дарую гімнастичний снаряд для дітей з особливими потребами».

Наталія Болтова – соціальний педагог ГО «Голос батьків»: «Це такий сюрприз! І цей тренажерчик нам дуже потрібен, як і кожна копійка. Будь-яка допомога для нас цінна. Якби ви сюди зазирнули рік тому, ви б побачили тільки обідрані стіни. Мами робили ремонт своїми руками».

Педагоги з «Голосу батьків» кажуть, що гроші, які передав Віталій Горний, витратять на обігрівачі. Адже півроку тому все обладнання у них викрали невідомі.

Відео UA:Чернігів


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає