Четвер, 25 квітня 2024, 22:01
Повна версія сайту
;

Що задекларували депутати Талалаївської селищної ради?

08:34 24.09.2018    Коментарі 1  
 

8 депутатів без житла, жодного мільйонера та депутат-автолюбитель. Такий результат моніторингу е-декларацій депутатів Талалаївської ОТГ, проведений ГО “Агенція міських ініціатив”.

Депутати без житла

Вже традиційно депутати майже в кожній раді роблять одну й ту ж помилку - прочерк у графі “нерухомість декларанта”. Слід зазначити, що за правилами подання е-декларації необхідно вказувати все майно, яке є не тільки на праві власності, але й у користуванні.  Тобто всі депутати, які не вказали житло, але не живуть на вулиці зробили помилки. З правилами подання можна ознайомитись на сайтіНаціонального агенства з питань запобігання корупції .

Серед депутатів Талаївської селищної ради восьмеро не задекларували наявність житлової площі.  Тож, Надія Янина, листоноша (Радикальна партія Олега Ляшка) пояснила відсутність задекларованого житла так:

У нас на свекруху хата. Ми живемо у свекрухи. У власності нічого з нерухомості не маю,” - пояснила депутатка.

Колега по партії, фельдшер виїзної бригади Екстрена медичної допомоги Олег Кобзистий сказав, що немає у власності нерухомості:

Я проживаю у квартирі, яка є власністю Талаївської центральної районної лікарні. Я працюю в цій лікарні”. 

Певно, така ж сама ситуація і Оксани Сенча, яка також працює фельдшером виїзної бригади (самовисування). 

Так само не задекларував житлову площу й старший майстер НГВУ "Чернігівнафтогаз" Григорій Пугач (Аграрна партія України).

Юрій Штим, оператор по звуку Талалаївського районний будинок культури (партія “Укроп”) зазначив, що немає нерухомості у власності тому й не вказав нічого в розділі “Нерухомість декларанта”.

У мене немає нерухомості. Абсолютно на 100%, без варіантів. Місце для проживання, звісно, є. Я прописаний разом з мамою. На маму та квартира”, - пояснив депутат.

Також квадратні метри житлової площі не були вказані у завідуючої Красноколядинського ДНЗ "Дзвіночок Галини Левади (Аграрна партія України), у директорки Липівської ЗОШ Оксани Картави (партія “Наш край”) та у інженера ТОВ "Понори" Богдана Голуба (партія "Радикальна партія Олега Ляшка").

Заможні депутати

Хоч і Талалаївська селищна рада немає мільйонерів, але все ж таки є депутати з непоганими достатками. Представники Агенції міських ініціатив виділили трійку найбагатших в раді.

Отже, найбагатшим депутатом виявився директор ТОВ "Красноколядинське" Павло Чмут (Аграрна партія України). Він задекларував 563,4 тис грн заробітку за минулий рік. Також депутат у власності має житловий будинок, загальною площею 79 кв м. А у власності дружини депутата - квартира, площею 174,9 кв.м.

В минулому році я ще був керівником групи господарств. Сьогодні я уже на пенсії, я вже не працюю”, - розказав депутат.

Наступну сходинку за розміром минулорічного доходу  посідає фельдшер виїзної бригади ЛПЗ Чернігівського обласного центру ЕМД та медицини катастроф Оксана Сенча (самовисування). Задекларувала депутатка в 471,5 тис грн, з них 420 тис грн - дохід від підприємницької діяльності. Окрім доходу вона задекларувала ще авто RENAULT KANGOO 2009 року, який придбала в 2015 році за 120 тис грн.

На жаль, не вдалося поспілкуватись з депутаткою.

Депутат від Аграрної партії Григорій Пугач задекларував 183,7 тис грн доходу за 2017 рік. Він працює старшим майстром НГВУ "Чернігівнафтогаз". Окрім цього, має ще земельну ділянку в 700 кв м.

Нічого не заробив за минулий 2017 рік Анатолій Тарасенко від Аграрної партії України. В декларації значиться, що він тимчасово не працює. Хоча депутат має 4 сільскогосподарські техніки, легковий автомобіль ВАЗ 2121 1983 року випуску та найбільшу серед депутатів кількість землі - 11,54 га. У власності його дружини 3,7 га землі. Згідно поданій декларації дружина депутата також за минулий рік нічого не заробила. 

Депутатський автопарк

Найбагатший депутат Павло Чмут задекларував в своїй декларації 2 сільськогосподарські техніки, 1 вантажний автомобіль, 2 легкових авто (Volkswagen Touareg 2005 року випуску, придбаний в 2017 році і не вказано вартість, та Volkswagen LT46 2004 року випуску, FordSieera 1987 року випуску, прдбаний в 1997 році). Дружина їздить на Skoda Octavia 2008 року випуску.

Не знаю, чому не вказав. Видно пропустив я щось. Пробіг його до 1,5 млн. Будемо так казати, його вартість сьогодні до 200 тис грн”, - пояснив депутат. 

Далі йде Оксана Сенча зі своїм авто RENAULT KANGOO 2009 року (придбанам в 2015 році за 120 тис грн).

Головний агроном ТОВ "Красноколядинське" та депутат від Аграрної партії Олександр Крисько у власності має KIA SORENTO 2008 року  випуску, який було придбано в 2015 році 98 тис грн. А також має MERCEDES-BENZ VITO 1999 року, який використовує по довіреності.

Слід зазначити, що контактні дані депутатів на офіційному сайті Талалаївської селищної ради відсутні. Але нам їх надали у відповідь на запит до ради. Хоча інформація про депутатський корпус на сайті подана дуже зручно.


Автор: ГО “Агенція міських ініціатив”
Гість Патриот 2018-09-24 11:32:02

Подивiться скiльки майна та землi у голови РДА? I де вiн його набрав?