Середа, 24 квітня 2024, 14:55
Повна версія сайту
;

16 жовтня відкриття 93-го театрального сезону

08:36 24.09.2018    Коментарі  
 

16 жовтня відбудеться відкриття 93-го театрального сезону Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка.

Новий театральний сезон відкривається прем’єрою вистави «Скапен», поставленою художнім керівником театру, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим за п’єсою «Витівки Скапена» класика французької драматургії Мольєра (псевдонім Жана Батиста Поклена).

Упродовж восьми наступних днів – із 17 по 24 жовтня – на головній сцені області проходитиме XXVІ Міжнародний фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі». Цьогоріч участь у ньому візьмуть 10 театральних колективів з України, Білорусі, Польщі: три Київських – Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка, Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки та Національний академічний театр оперети, драмтеатри з Ніжина, Полтави і Харкова; наші білоруські колеги з Гомеля та польські майстри театрального мистецтва з Варшави. У програмі фестивалю представлені спектаклі, поставлені за відомими творами літературної класики в осучасненому режисерському прочитанні, й вистави нинішніх драматургів, що відображують різноманітні грані нашого сьогодення.

Протягом цього сезону Чернігівський драмтеатр запропонує глядачам кращі сценічні постановки минулих років, зокрема «Безумний день або Весілля Фігаро» і «Слуга двох панів», «Комедія помилок» і «Наше містечко», «Кайдашева сім’я» і «Сватання на Гончарівці», «Ніч перед Різдвом» і «Вій. Докудрама» та багато інших. Юні глядачі зустрінуться зі своїми улюбленими героями казок «Чарівна лампа Аладдіна», «Пригоди Гусеняти», «Бука», «Біля ковчега о восьмій», «Неймовірні пригоди Тузика» та інші.

Триває робота режисера-постановника, заслуженого діяча мистецтв України Віри Тимченко разом з молодим поповненням театральної трупи над поверненням на сцену після тривалої перерви відновленого спектаклю «Лісова пісня» Лесі Українки. У перспективі – робота над новими виставами та активна гастрольна діяльність творчого складу, участь у престижних фестивальних проектах як в Україні, так і за її межами.

Наразі творчий колектив Чернігівського театру натхненно готується до початку й успішного проведення 93-го театрального сезону. 


Автор: Чернігівський Драмтеатр ім.Шевченка
Коментарів ще немає