П'ятниця, 19 квітня 2024, 21:38
Повна версія сайту
;

Правоохоронцями викрито незаконну діяльність з вивезення лісу за кордон

12:11 24.09.2018    Коментарі  
 

За процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області у ході розслідування кримінального провадження за фактом фіктивного підприємництва (ч. 1 ст. 205 КК України) викрито незаконну діяльність з вивезення лісу за кордон.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Завдяки скоординованим процесуальним керівником заходам співробітниками органів фіскальної служби встановлено, що у 2018 році група осіб, використовуючи реквізити суб’єкта господарювання з ознаками фіктивності, здійснювали митне оформлення експорту лісоматеріалів до Туреччини та Пакистану в зоні діяльності Київської та Чернігівської митниць ДФС.

Упродовж 2018 року загальна кількість лісоматеріалів, експортованих за вищевказаною схемою,  склала  понад 2,5 тис. кубічних метрів вартістю близько 10 млн. грн.

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що в період з 11.09.2018 по 14.09.2018 в зоні діяльності Київської митниці ДФС від імені підприємства, що має ознаки фіктивності, оформлено 4 митні декларації  на експорт лісоматеріалів загальним обсягом 160 куб.м.

Вивезення лісоматеріалів за межі митної території України заплановано в зоні діяльності Одеської митниці ДФС, а контейнери перебували на території Одеського морського порту.

З метою упередження незаконної діяльності з вивезення лісу, на підставі ухвали суду слідчим за участі працівників оперативного управління ГУ ДФС у Чернігівській області проведено обшук контейнерів з лісоматеріалами, за результатами якого виявлено та вилучено 160 м. куб. лісоматеріалів орієнтованою вартістю 1 120 тис грн. 

На даний час досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини вчиненого кримінального правопорушення.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає