Четвер, 25 квітня 2024, 22:49
Повна версія сайту
;

У Чернігові досі підраховують кошти витрачені на святкування Дня міста

08:13 25.09.2018    Коментарі  
 

Чернігівці три дні святкували День міста. В міськраді ще досі підраховують суму, у яку обійшлися всі організовані для містян заходи.  Як і більшість з них, перебування у Чернігові офіційних гостей з міст-побратимів також фінансувалося з міського бюджету.

Десь близько 60 тисяч гривень обійшлося забезпечення перебуванню в місті іноземних делегацій з міст-побратимів. Всі заходи, які відбувалися в Палаці культури, відкриття Алеї Героїв, Парад оркестрів, який проходив два дні і виступи деякий колективів, які відбулися 21 вересня – все разом обійшлося близько 600 тисяч гривень”, - повідомив начальник прес-служби Чернігівської міськради Андрій Подорван.

Наймасовіші гуляння припали на суботу, 22 вересня. Для чернігівців на Красній площі працювала фуд-зона, територію якої, як зазначають в прес-службі міськради, мали прибирати власники. Проте це було зроблено силами комунальних служб міста.

В будь-якому випадку відповідальність була на власниках фуд-зони, але ж самі розумієте, що все одно прибирали це комунальники. Тому вони о 6-й ранку виходили кожного дня, близько 10-ти чоловік, 3 одиниці прибиральної техніки, 3 трактори. Справа була в тому, хоч власники і позамітали сміття, все одно його вивозили комунальники. Вивезли три вантажні авто зі сміттям за три дні”, - зазначив посадовець.

Також комунальники скаржилися через те, що під час святкового концерту було використане «конфеті», яке ще досі можна побачити на центральній площі міста. Бо у дощ воно налипло на клінкер і прибрати його місцями складно. В міськраді кажуть, в подальшому можливо будуть утримувалися від такого роду оформлення заходу.

Кожного разу під час масових вечірніх гулянь постає «туалетне» питання. Враховуючи, що у суботу в очікуванні концерту за участю зірок, у центрі міста зібралося щонайменше 50 тисяч чернігівців, тієї обмеженої кількості вбиралень було замало.

Вбиралень було 8, я сам рахував на фото. Там сталася неприємність, першого дня у двох туалетах зламали умивальники. Така прикрість, пошкоджені невідомими. Працювали і стаціонарні туалети і додаткові. Сподіваюсь, люди ними користувалися, ну а вже ж хто не добіг, то буває”, - зауважив Андрій Подорван.

Начальник прес-служби Чернігівської міськради також наголосив, що на встановлення сцени, освітлення і звуку, виступи зірок ввечері 22-го вересня, а також світло-музичне шоу, яким завершилося святкування Дня міста, бюджетні кошти не витрачалися, це відбулося за сприяння міського голови.

Як відомо, у Чернігові запуск піротехніки вже 4 роки, як заборонено. Тож спалахи вогнів над площею, які тривали під час концерту, в міськраді називають не салютом, а світло-музичним шоу.

http://val.ua


Автор: Високий Вал
Коментарів ще немає