П'ятниця, 26 квітня 2024, 09:48
Повна версія сайту
;

Нові правила будівництва дозволяють розміщувати дитсадки на першому поверсі багатоповерхівки

11:06 25.09.2018    Коментарі  
 

Дитсадки в багатоповерхівках. Залишати під них перші поверхи дозволили нові будівельні норми. Київський окружний адміністративний суд ці норми заборонив, призупинивши 31 серпня дію наказу Мінрегіону "Про затвердження ДБН "Планування і забудова територій». Ухвалу виніс за день перед тим, як нові норми мали запрацювати по всій країні. Чи затверджують проекти без їх дотримання з 1 вересня та про нововведення в правилах будівництва – далі в сюжеті.  

Менше господарчих територій, більше місця для дитячих та спортивних майданчиків. Заступник директора однієї з чернігівських будівельних компаній розповідає про нові будівельні норми.

Інспектор Державної архітектурно-будівельної інспекції в області Дмитро Костюк розповідає - востаннє норми, що стосуються вулиць та доріг, мінялись в 2002 році, норми з будівництва закладів освіти – в 97. Нові вступили в дію 1 вересня 2018 – з цього дня дороги потрібно проектувати з острівцями безпеки, зупинки – з огорожами. 

Найдавніше з усіх, каже Дмитро Костюк, мінялись норми планування і забудови територій – в 1992 році. У 2018 у них ввели лінії регулювання міської забудови. Блакитна – обмеження висотності. Зелена – обмеження забудови зелених зон. Жовта – лінія регулювання завалу житлового будинку.

З 1 вересня проекти затверджуються за новими нормами, хоча за день перед тим, 31 серпня, Київський окружний адмінсуд виніс ухвалу призупинити дію наказу Мінрегіону, каже Дмитро Костюк. 

Частину з нових норм у Чернігові забудовники виконували до їх введення, тоді це було порушенням, розповідає Володимир Сахненко.

Володимир Сахненко прогнозує - на ціни на нерухомість введення нових норм, скоріш за все, не вплине. Вплине на забудовників. 

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає