П'ятниця, 26 квітня 2024, 17:56
Повна версія сайту
;

Про впровадження медичної реформи в області говорили на UA: ЧЕРНІГІВ

14:45 25.09.2018    Коментарі  
 

21 вересня в рамках проекту «Звіти Наживо» в ефірі Суспільного мовника Чернігівщини телеканалі UA: ЧЕРНІГІВ звітував начальник управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Петро Гармаш.

Під час прямого ефіру в студії також ставили свої запитання: Тамара Кравченко, кореспондентка газети “Вісник Че” та “Весть”, Олена Березкіна, позаштатна кореспондентка газети “Ваше здоров’я” та Анастасія Улюшева, журналістка “Громадського Телебачення: Чернігів”.

Петро Гармаш, звітуючи про хід впровадження медичної реформи, акцентував увагу на проблемі кадрового забезпечення галузі охорони здоров’я:

“У Чернігівській області не вистачає майже двісті сімейних лікарів. Але ми спираємося на ту кількість населення, яка у нас є статистично. Нині у нас відбувається фактично перепис населення – іде підписання декларацій, і ми будемо мати реальну картину того населення, яке перебуває на території Чернігівської області в кожному районі і в кожному місті. У нас деякі пацієнти можуть обслуговуватися в кількох поліклініках одночасно – в одній їх рахують по місцю проживання, в інших – по заяві”.

Відповідаючи на питання, поставлені в прямому ефірі програми, начальник управління прокоментував ситуацію з фінансовою підтримкою сільської медицини:

"Чернігівська область отримала майже 140 мільйонів гривень на підтримку сільської медицини. Це передбачає побудову нових амбулаторій, придбання автотранспорту і укомплектування амбулаторій сучасним обладнанням. У нас затверджено наказом Мінрегіону проект по 21 амбулаторії, які охоплюють практично всю Чернігівську область. Зараз ми направили до Мінрегіону наше опрацювання ще 27 амбулаторій існуючих, в яких планується як складова забезпечення автотранспортом підвищеної прохідності".

Окрім цього в студії Суспільного обговорювалися питання, що стосувалися проблем фінансування медичних закладів, взаємодії лікарів-спеціалістів з педіатрами та терапевтами, формування госпітальних округів, забезпечення закладів медичними працівниками, інформування мешканців щодо ходу впровадження реформи, тощо.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає