П'ятниця, 29 березня 2024, 03:01
Повна версія сайту
;

Скільки Чернігів заплатив за створення промо-ролика?

13:13 26.09.2018    Коментарі 1  
 

Нещодавно у Чернігові представили новий промо-ролик міста, котрий за словами посадовців, розрахований на молодь.

Відео викликало жваве обговорення у соціальних мережах.

Заступниця начальника Управління культури і туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин у коментарі ПіК зазначила, що фінансування промо-ролику здійснювалося у межах Програми розвитку туризму та промоції міста. Однак, скільки точно коштувало це відео вона не сказала.

У додатку до Програми зазначається, що на створення якісного промо-ролика про Чернігів та його популяризацію планувалося витратити 50 тисяч гривень у 2017 році і 30 тисяч гривень у 2018.

Цікаво, що у відео досить велика кількість неприхованої реклами закладів харчування Чернігова. Однак, як зазначила Катерина Литвин, ролик робили виключно за бюджетні кошти.

Додамо, що згідно із платіжкою, яку оприлюднив громадський активіст Олександр Гашпар, промо-ролик коштував Чернігову 100 тисяч гривень.

Довідково:

Безпосередньо зйомки відео компанія продакшн MinimalMovie провела у серпні. Цікаво, що знятися у ролику запросили жителів Чернігова. Тож відео відзняте без жодного професійного актора. Режисер відео Роман Блажан повідомив, що знімати непрофесійних акторів – це свого роду виклик. Втім авторам хотілося дати реальним жителям Чернігова можливість стати такими собі амбасадорами міста. У результаті, вся команда проекту була вражена тим, наскільки "крутими" можуть бути чернігівці.

Формат промо-ролика - динамічна зйомка з головним акцентом на людей та емоції, які дарує їм Чернігів – це комфортність та безпечність. Також показана інфраструктура міста, його парки, пляж та історичні пам’ятки. Тобто людина, яка приїжджає до Чернігова бачитиме, де вона може провести, наприклад, свій вікенд. Саме такої інформації потребують туристи, які приїжджають до Чернігова, що, у свою  чергу, підтверджується нещодавно проведеним маркетинговим дослідженням.

Музику до відео написав Олександр Черепанов із HorizonMusicStudio. На його думку, Чернігів – молодіжне місто з духом джазу та хіп-хопу, а також стародавніми традиціями. Тож композитор використав оригінальні семпли з пісні «Тріо Мареничі» та обрядової пісні «Вбирання молодої», що була записана на Чернігівщині.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Білогура 2018-09-26 13:48:29

110 000 грн