П'ятниця, 26 квітня 2024, 07:16
Повна версія сайту
;

Сесія міськради: нові міські Програми, розробка Детальних планів та земля. Текстова онлайн-трансляція

14:32 27.09.2018    Коментарі  
 

На сьогодні, 27 вересня, була запланована чергова сесія Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виноситься 20 питань порядку денного.

Зокрема, планується затвердити кілька нових міських Програм. Зокрема, розвиток фізичної культури, на яку передбачено 209 мільйонів гривень.

Окрім того, розглядатиметься питання щодо підтримки діяльності Міського палацу культури. На це з міського бюджету планують витратити майже 40 мільйонів гривень.

Також, депутатам будуть пропонувати надати дозволи на розробку кількох детальних планів територій по місту.

Традиційно, розглядатиметься низка земельних питань порядку денного.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію. 

15:30 Сесія офіційно закінчилася. 

15:00 Депутати перейшли до розгляду Різного. 

14:15 Розглядаються депутатські запити. 

12:45 Депутати перейшли до розгляду земельних питань порядку денного.

12:40 Депутати розглядають зміни до бюджету. Всі запропоновані комісіями правки були прийняті. 

12:40 Зміни до низки міських Програм були підтримані без обговрень. 

12:35 Два питання про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від  26.04.2018 “Про затвердження переліків об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова” № 30/VII-5 та про участь у пілотному проекті організації електронних торгів (аукціонів) з використанням електронної торгової системи “Prozorro.Продажі” та затвердження Порядку продажу комунального майна були прийняті без обговорення.

12:20 Питання про надання дозволів на розробку детальних планів на територіях Чернігова з першого разу не було підтримано. «За» проголосував 21 депутат.

З другої спроби рішення було прийняте.

Ще одне питання про надання дозволу на розробку Детального плану також було прийняте.

12:10 Без обговорень погоджено питання про затвердження змін до Програми встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки.

12:10 Розглядається питання про внесення змін до Програми поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2018-2020 роки. З усіма правками рішення було прийняте.

11:30 Розглядається питання Про затвердження Програми забезпечення діяльності комунального підприємства “Міський Палац культури імені В’ячеслава Радченка” Чернігівської міської ради на 2019-2021 роки”. Директорка КП Ірина Должикова виступає перед депутатами із поясненням фінансової складової Програми.

Низка депутатів вважає, що цифри, які написані у Програмі, завищені.

За словами Атрошенка, найголовніше – капітальні видатки, аби привести Міський палац культури до ладу. За його підрахунками, це ще 25-30 мільйонів гривень, аби закінчити сьогоднішні роботи і в середні привести палац до ладу.

У підсумку, після обговорення із депутатами, фінансування Програми було зменшено.

Правка про те, що фінансування програми на три роки становитиме 32 мільйони гривень була підтримана. Програма була затверджена вцілому.

11:25 Питання про “Міську Програму розвитку фізичної культури та спорту у м. Чернігові на 2019-2023 роки” також було прийняте без обговорень.

11:20 Депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Перше питання про міську комплексну цільову Програму “Місто Чернігів – дружнє до сім’ї та дітей” на 2019-2023 роки без обговорень.

10:20 На сесію вкотре прийшли батьки учнів школи №10. Вони вчергове вимагають не затягувати ремонтні роботи у школі.

Атрошенко сказав, що відновлювати у школі №10 нічого. На його думку, немає перспективи відновлення цього приміщення.

Після двохгодинного обговорення вирішили у вівторок о 10:00 зустрітися на подвір’ї школи №10, аби оглянути її стан.

9:50 Перед початком сесії голова фракції «ДемАльянсу» у Чернігівській міській раді Віктор Тарасов офіційно оголосив про виключення депутата Сергія Кирієнка зі складу партії та фракції.

За словами Тарасова, позиція Кирієнка розбіжна у певних принципіальних питаннях із думкою партійців.  Саме це і стало причиною виключення.

В свою чергу, Сергій Кирієнко зазначив, що може відповісти за кожне своє сказане слово і дію. «Я не хочу, аби моє ім’я асоціювали з цією партією», - сказав Кирієнко.

9:35 Розпочалася сесія. В залі присутні 32 депутати.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, фото прес-служби міськради
Коментарів ще немає