П'ятниця, 26 квітня 2024, 09:26
Повна версія сайту
;

У Чернігові привітали усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів

08:26 01.10.2018    Коментарі  
 

Щороку 30 вересня в Україні відзначається День усиновлення, який збігається із християнським святом Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії і символізує найкращі людські духовні та моральні якості.

Відзначення цього дня встановлено згідно з Указом Президента України «Про День усиновлення» від 27 листопада 2008 року, враховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім'ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення,

Напередодні Дня усиновлення, 28 вересня в обласному молодіжному театрі з цієї нагоди відбувся урочистий захід.

Усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів із обласного центру та районів Чернігівщини привітали перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.

Ведучі урочистостей детально та в ліричній формі розповіли про людей, яким не байдужі дитячі долі, і кожного дня вони не словом, а ділом доводить, що чужих дітей не буває.

Розповіді супроводжувалися родинними фотографіями, на яких видно як чуйність та доброта прийомних батьків, створене ними тепло домашнього затишку, винагороджується радісними обличчями та щирими посмішками дітей.

Вітаючи усіх, хто прийнявши у свою родину сина або доньку, впустивши у своє серце і душу та поріднившись на все життя, демонструє гідний приклад благородства та гуманної доброчинності і добропорядності, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук наголосив, що держава складається із сімей і родини, які взяли на виховання дітей та власним прикладом змінюють ставлення суспільства до проблеми сирітства і безпритульності, тим самим зміцюють державу.

Позитивно, що кожного року зростає число бажаючих взяти в свою сім'ю обділену батьківською ласкою дитину. Ця благородна справа під силу тільки людям, серця яких сповнені любові до дітей.

Керівник подякував усім присутнім за ту доброту і ласку, яку вони дарують дітям, та побажав благополуччя, натхнення і терпіння.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значний внесок у реалізацію державної політики із захисту законних прав і інтересів дітей та з нагоди Дня усиновлення Валентин Мельничук нагородив Почесною грамотою обласної ради з врученням нагрудного знака начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Людмилу Зеленько, головного спеціаліста відділу захисту прав дитини та розвитку сімейних форм виховання Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Олену Гавриль, начальника Служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації Ларису Ященко. Подяку обласної ради оголошено завідувачу сектору опіки, піклування та сімейних форм виховання Служби у справах дітей Новозаводської районної у м.Чернігові ради Олені Ільєнко, головному спеціалісту сектору опіки, піклування, усиновлення та захисту майнових прав дітей Служби у справах дітей Деснянської районної у м.Чернігові ради Анатолію Сербу.

Наталія Романова вручила почесні грамоти облдержадміністрації та подяки голови облдержадміністрації усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам та батькам-вихователям, а також найкращим працівникам сфери захисту прав найменших громадян України.

Після завершення офіційної частини учасники заходу сфотографувалися на пам'ять та взяли участь у проведенні флеш-мобу «Усиновлення – це любов назавжди» і переглянули виставу «Українське альфреско».

Урочисту атмосферу вшанування усиновлювачів створювали музичні композиції у виконанні артистів обласного молодіжного театру Інни Атрощенко та Олексія Биша, а також ансамблю бандуристів «Соколики».


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає