П'ятниця, 26 квітня 2024, 22:04
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині піротехніки знешкодили 2 одиниці застарілих боєприпасів

10:43 01.10.2018    Коментарі  
 

30 вересня фахівцями групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Чернігівській області знищено артилерійський снаряд калібром 122 мм та мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

Так, 29-го вересня до Служби порятунку "101" у Чернігівському районі надійшло повідомлення про те, що  в лісовому масиві поблизу с. Халявин грибниками  виявлено предмет, схожий за ознаками на вибухонебезпечний. Люди одразу зателефонували до Служби порятунку "101". Фахівці ДСНС ідентифікували небезпечну знахідку, як артилерійський снаряд калібром 122 мм. Під час додаткового обстеження прилеглої території інших небезпечних предметів сапери не виявили.

Цього ж дня, до "Служби порятунку 101" у Бахмацькому районі надійшло повідомлення про те, що на відкритій території поблизу с. Голінка місцевими мешканцями під час випасання худоби виявлено вибухонебезпечний предмет. Рятувальники, які прибули на місце події, ідентифікували небезпечну знахідку, як мінометну міну калібром 82 мм Другої світової війни. При додатковому обстеженні прилеглої території інших боєприпасів не виявлено.

Рятувальники застерігають громадян, для попередження нещасних випадків під час виявлення предметів схожих на боєприпаси, не наражайте себе та оточуючих на небезпеку. У жодному разі не намагайтеся самостійно вилучити знахідку із землі, ні в якому разі не торкайтеся її, а тим більше не завдавайте ударів, не намагайтеся перенести чи розібрати. Не «експериментуйте» з нею, не піддавайте впливу вогню. Позначте місце, де знайшли підозрілий предмет, попередьте інших громадян про можливу небезпеку. Про знахідку негайно повідомте рятувальників за номером "101" або правоохоронців за номером "102". Не забувайте наголошувати та розказувати дітям про небезпеку, що приховують подібні предмети.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає