Субота, 27 квітня 2024, 03:46
Повна версія сайту
;

У Прилуках піротехніки знищили ручну гранату Ф-1

10:08 02.10.2018    Коментарі  
 

1 жовтня о 16:30 групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області знищено гранату Ф-1 часів минулих війн.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

Вибухонебезпечний предмет виявлений господарем об 11:14 на власній присадибній ділянці під час проведення земляних робіт по вул. Російській в м. Прилуки. Чоловік не розгубився і зателефонував до Служби порятунку.

За викликом на місце події прибули сапери УДСНС в області, які ідентифікували небезпечну знахідку, як ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни.

При додатковому обстеженні прилеглої території піротехніки упевнились у відсутності  інших вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпас, не торкайтеся його. Ступінь небезпеки вибухонебезпечних предметів можуть визначати лише професійні піротехніки. Саме вони й приймають рішення про подальшу долю підозрілих предметів. Місце, де виявлено небезпечну знахідку, варто обгородити та організувати його охорону, щоб ніхто не зміг на неї випадково натрапити. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи поблизу цього місця. Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером 101 або правоохоронцям за номером 102.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає