П'ятниця, 29 березня 2024, 13:26
Повна версія сайту
;

Хто стане депутатом облради замість Зінов’єва?

13:05 02.10.2018    Коментарі  
 

Артур Зінов’єв, заступник голови комісії з протидії корупції, депутат облради з фракції «Наш край», написав заяву про дострокове припинення повноважень. Це питання депутати мають розглянути на грядущій сесії. Чому Зінов’єв прийняв таке рішення? Причин може бути декілька:

Перша. Нині на розгляді Деснянського суду Чернігова перебуває справа про обвинувачення його у хабарництві. Підозрюють в одержанні п’яти тисяч гривень неправомірної вигоди за сприяння в наданні в оренду приміщення. Раніше Зінов’єв очолював комунальний заклад «Чернігівський обласний навчально-виробничий центр».

Друга. Недавно в Інтернеті з’явилася інформація, що Артур Петрович очолив обласний осередок партії «Розумна сила» — політичного об’єднання, створеного у 2016 році, яке очолює Олександр Соловйов. Дехто вважає цю силу проросійською.

Третя. Особисті та інші мотиви.

— Хто ж зайде в облраду на місце Зінов’єва? — поцікавилася у 37-річної Ольги Чередник, голови фракції партії «Наш край». — Чиє вже хтось затверджений обласним осередком?

— Є бажаючі, які б хотіли, але вони не зовсім готові виконувати представницькі функції. Узгоджену кандидатуру будемо розглядати на засіданні фракції за кілька днів до сесії, що відбудеться 4 жовтня.

Якщо йти за списком, то замість Прокопенка, котрий раніше вибув, стала Людмила Андрієвська. А за ними йдуть Олексій Желтобрюх, Петро Головач, Леонід Мисливець. З цих кандидатів і будемо вибирати.

— Ольга Миколаївно, чому Зінов’єв іде від вас?

— Це його рішення. Він пішов у політичну силу, заяви якої йдуть урозріз з позицією нашої партії.

Петру Головачу — 61 рік, був головою Ріпкинської РДА (нині депутат Ріпкинської райради). Леоніду Мисливцю — 43, у минулому очолював Козелецьку райдержадміністрацію. Нині заступник директора ПОСП «Кіпті». Олексію Желтобрюху — 39 років, у минулому банкір. 11 років очолював відділення «ПриватБанку». Нині секретар Семенівської міської ради. Здається, він вже визначився.

— Люди довірили мені. Обрали секретарем. Я вважаю, що буду кориснішим громаді на місці у Семенівці, — сказав телефоном Олексій Іванович.


Автор: Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №39 (1690), 27 вересня 2018 року, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає