Середа, 24 квітня 2024, 05:34
Повна версія сайту
;

Близько 50% субсидіантів у Чернігові втратили або втратять цю допомогу

15:36 03.10.2018    Коментарі  
 

Є машина віком до 5 років, квартира більше 120 квадратів або будинок більше 200-от – у субсидії відмовлять. Близько 50% субсидіантів у Чернігові втратили або втратять цю допомогу, повідомили UА:Чернігів у Новозаводському відділі субсидій. З першого жовтня почали приймати заяви. З цього року субсидія нараховується двічі, на опалювальний та неопалювальний період. Що відбувається у районних відділах у Чернігові, бачила Ольга Конопацька-Плєхова.

Це – відділ субсидій Новозаводської райради у Чернігові. Марію Тупотілову вчора викликали сюди телефоном. Чоловік чекає, сидячи поряд на стільчику. Він не бачить. Прописані за різними адресами Марія Тупотілова, субсидіантка: «Мені учора зателефонували і сказали, що змінився сімейний стан. – Ви офіційно заміжня? – Так. – Значить ви повинні були у травні, коли змінилось законодавство,задекларувати прибутки вашого чоловіка незалежно від місця його прописки. І вказати, де він прописаний? Бо він тут не прописаний – Так. – І вказати, що він переселенець?»

Раїса Маляр з’ясовує, чому не було субсидії на літній період і чи буде на зимовий.

Раїса Маляр, субсидіантка: «Власова Ольга – Це донька – Чим зайнята? – У неї інвалід 1-ї групи син, і вона по догляду. – Вона оформлена офіційно по догляду? – Так. Я не бачу по нашій базі, щоб вона була оформлена по догляду – А де він живе? – З нею, а прописаний у тата, на П’ятницький. – Мабуть, вона оформлена по Деснянському району. – Вам треба декларувати доходи зятя.»

Олеся Ладоха, головний спеціаліст відділу субсидій Новозаводської райради Чернігова: «Не зроблений розрахунок субсидії у зв‘язку з тим, що допомога по Деснянському району. Але було з’ясовано, що ця дочка, через яку не розрахували субсидію, заміжня. Тому жіночка повинна звертатись зараз, декларувати зятя. – А вони живуть всі разом? – Так. Зареєстровані за різними адресами.»

Олеся Ладоха перераховує основні категорії, які втратили або втратять субсидію з 1 жовтня. Це близько 50 % субсидіантів.

«Багато втратила в зв’язку з доходами – непрацюючі, дохід менше мінімального, хто працює у фізичних осіб-підприємців і працює на півставки – всі ці людини субсидію втратили.»

Не передбачена субсидія для тих, у кого є автівка віком до 5 років, квартира площею 120 або будинок – 200 квадратних метрів. Начальниця управління соцзахисту Новозаводської райради Ірина Марчук каже, автоматично перерахувати субсидію можливо не всім. Наприклад, якщо чоловік та дружина прописані за різними адресами, вони можуть звернутись, щоб їх спільний дохід не враховувався двічі – при нарахуванні субсидії для обох домогосподарств.

Ірина Марчук, начальниця управління соціального захисту населення Новозаводської райради Чернігова: «Якщо і там і там призначена субсидія, то враховуються і дружини, і чоловіка доходи за двома адресами. Знову ж таки , можна надати документи і розглянути питання щодо виключення зі складу домогосподарства, де вони не проживають. І доходи будуть враховуватись 1 раз, де вони проживають.»

У Деснянському відділі субсидій збільшення звернень чекають через місяць, коли прийдуть платіжки за опалення. Тим, кому відмовили у субсидії на літній період, на зимовий за нею потрібно звернутись особисто – автоматично не перерахують.

Ірина Титоренко начальниця відділу субсидій Деснянської райради Чернігова: «Їм необхідно прийти, знов написати заяву і декларацію, і будемо дивитись, мають вони право чи не мають на субсидію+00.30 особи, яким була призначена субсидія раніше за фактичним проживанням, призначалась автоматично без особистого звернення. Тепер цим особам треба звертатись.+ Надавати документи щодо фактичного проживання осіб, які зареєстровані, але не проживають, для прийняття рішення комісії. На загальних підставах не нараховується така субсидія.»

Людмила Дягілєва, субсидіантка: «Мене щороку змушують переоформлювати, бо син служить в іншому місті. Він присилає довідку, що він там живе.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає