П'ятниця, 19 квітня 2024, 15:01
Повна версія сайту
;

Батьки учнів Косачівської школи подали до суду аби відмінити рішення про закриття закладу

08:20 04.10.2018    Коментарі  
 

Батьки учнів Косачівської школи, що у Козелецькому районі, подали до суду на Деснянську селищну раду, аби відмінити рішення про закриття закладу, де навчалося 35 дітей. Наприкінці минулого навчального року, їхню школу об’єднали зі школою у селі Тужар. Діти в Косачівці тепер не навчаються. Справу слухають у Чернігівському окружному адміністративному суді. Олександра Денисенко далі.

Це батьки школярів із Косачівки Козелецького району. Цей навчальний рік їхні діти розпочали у селі ТужАр. Тепер вони щодня їздять на заняття – 8 кілометрів туди і 8 кілометрів назад. Частина батьків проти об’єднання шкіл. Позивач Наталія Музика каже: є проблеми і з автобусом, і з дорогою.

Наталія Музика – мати школяра із Косачівки, позивач: «На тій неділі почав їздити наш уже шкільний автобус, але автобус на 25 місць. Дітей у нас сьогодні їздить 33. Плюс в цей автобус сідають дітки, які їздять до тужарського дитячого садочка, вчителі. Автобус кожен день іде переповнений. Дороги у нас практично немає.»

А це відео, яке відзняли батьки. Такою дорогою їхні діти щодня їздять до школи у Тужарі.

За словами Наталії Музики, є ще одна причина, чому вони проти нової школи.

Наталія Музика – мати школяра із Косачівки, позивач: «У селі Косачівка була зона посиленого радіоактивного забруднення, тобто четверта зона. Тужар, Гута, Сорокашичі віднесені до зони гарантованого добровільного відселення, тобто ця зона хужа, тобто з більшим забрудненням різних ізотопів. У 2014-го році було знято із Косачівки зону. В Тужарі залишилася на сьогоднішній день зона.»

Наталія Музика розповідає, як батькам пояснили об’єднання шкіл.

Наталія Музика – мати школяра із Косачівки, позивач: «Нам стали говорити, що немає дітей 10-11 класу, тому школа не може бути 1-3 ступеню. Батьки в такому випадку, якщо так, щоб не закривали, залишили філіями. Алеа це теж ніхто не зглянув, думки батьків теж не почули.»

На суд до Чернігова приїхала і мати школярів з Косачівки Віра Пінчук. Вона за те, щоб їздити на навчання до Тужару.

Віра Пінчук – мати школярів із Косачівки: «Спочатку я була за філії, 9 класів, тому що нам так пояснили, що у нас хочуть закрити школу. Для мене це було щось страшне, а потім я подумала і вирішила, що якщо нам зроблять філію, 9 класів, то через 2 роки ось цих 35 учнів, які на сьогоднішній день у косачівській школі, вони через 2 роки просто вичерпаються, тобто не буде вже 25-ти учнів і школу хоч так, хоч так закриють.»

Відповідач у цій справі – Деснянська селищна рада. 24 травня цього року на позачерговій сесії депутати прийняли рішення щодо об’єднання шкіл. Секретар селищної ради Ніна Рудь від коментарів відмовилася.

Ніна Рудь – секретар Деснянської селищної ради: «На сьогодні давати інтерв’ю не буду. Якщо ви хочете отримати його, будь ласка, ми запрошуємо вас в нашу громаду, приїжджайте, будемо говорити там. Поки іде судове засідання, ніякого інтерв’ю тут на місці ми давати не будемо. Вибачте.»

На цьому засіданні суд відклав розгляд справи по суті до 29 жовтня. У справі з’явився новий відповідач – державний реєстратор, запис якого про ліквідацію школи оскаржують батьки.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає