П'ятниця, 26 квітня 2024, 11:11
Повна версія сайту
;

Чернігівський онкодиспансер відзначив 70-річний ювілей

08:22 08.10.2018    Коментарі 2  
 

5 жовтня одна із провідних установ охорони здоров’я не лише Чернігівщини, а й всієї України – КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер» відзначає свій 70-річний ювілей.

Привітати колектив закладу до Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка, де проходили урочистості, завітали голова обласної ради Ігор Вдовенко, заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, народні депутати України, представники депутатського корпусу обласної ради, колеги-медики з Чернігівщини та різних куточків України, представники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади області, благодійники, партнери, вдячні пацієнті та громадськість.

Першим слово мав головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру, головний онколог області, кандидат медичних наук, доцент, член Європейської та Міжнародної асоціацій онкологів, заслужений лікар України Валерій Зуб, який розповів про основні аспекти діяльності закладу, спрямованої нанадання кваліфікованої стаціонарної та консультативної поліклінічної допомоги населенню і здійснення методичного керівництва організацією протиракової боротьби в області.

Після цього присутні переглянули відео про історію та сьогодення Чернігівського обласного онкологічного диспансеру та роботу його колективу.

Ігор Вдовенко, звертаючись до присутніх, відзначив, що за 70 років свого існування Чернігівський обласний онкодиспансер пережив чимало знакових і важливих подій: від першого досвіду проведення променевої терапії, розбудови надання спеціалізованої онкологічної допомоги на новому рівні до запуску надсучасного лінійного прискорювача. Увесь цей час зусиллями багатьох поколінь медичних працівників у закладі удосконалювалася хірургічна техніка, впроваджувалися новітні методики діагностики і лікування.

За словами керівника, обласна рада не відсторонюється від повсякденних проблем медичної галузі краю. І це відображається у багатьох рішеннях та галузевих програмах обласної ради, які приймаються аби матеріально і фінансово допомогти у їх розв’язанні. Свого часу депутати обласної ради активно долучилисяі до збору коштів для придбання та запуску лінійного прискорювача.

-  Як голова обласної ради, запевняю, що ми разом із колегами-депутатами докладемо зусиль до того, аби і Обласна програма забезпечення населення Чернігівської області спеціалізованою медичною допомогою на 2016-2020 роки, і надважлива Програма боротьби з онкозахворюваннями на 2017-2021 роки виконувалися і фінансувалися у повному обсязі, - підкреслив Ігор Вдовенко.

Чимало зусиль до того, аби Чернігівський онкологічний диспансер був завжди в числі кращих, за словами голови обласної ради, доклав нинішній головний лікар Валерій Зуб. І сьогодні колектив онкодиспансеру – це згуртована і сильна команда професіоналів та однодумців, здатних до рішучих кроків в оновленні форм і методів своєї роботи.

- Ми пишаємось, що на теренах нашої області успішно функціонує і оберігає життя людей такий потужний медичний заклад як Чернігівський обласний онкологічний диспансер, – зауважив очільник обласної ради.

Принагідно керівник подякував персоналу однієї з найскладніших лікарень області за фахову медичну допомогу і реабілітацію, чуйність, людяність і підтримку, яку вони надають пацієнтам, та побажав всім міцного здоров’я, успіхів і процвітання.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм з нагоди 70-річчя заснування Чернігівського обласного онкологічного диспансеру та онкологічної служби області Ігор Вдовенко вручив почесні грамоти та відзнаки обласної ради лікарю-гематологу гематологічного відділення Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Діні Дворак, колишньому головному лікарю, який з 1993 по серпень 2015 року очолював Чернігівський обласний онкологічний диспансер, Володимиру Зотову, лікарю хірургу-онкологу Прилуцької центральної районної лікарні Віктору Кононенку, лікарю –районному онкологу Менської центральної районної лікарні Стефанії Серавіній. Окрім того подяки обласної ради із рук керівника отримали лікар-онколог Козелецької центральної районної лікарні Андрій Ієвлев та завідувач мамологічного відділення з реконструктивно-пластичною хірургією Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Сергій Поленков.

Щирі вітання та вдячність медикам, які рятують людські життя та дають віру і надію на краще, висловили Наталія Романова та Владислав Атрошенко, а також вручили з нагоди свята почесні нагороди облдержадміністрації та Чернігівської міської ради працівникам онкологічної служби області.

Артисти обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм та провідні музичні виконавці Чернігівщини подарували присутнім яскравий святковий концерт.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Гість 333 2018-10-08 09:28:03

І судячи з статті, відсвяткувала 70-річний ювілей Онкодиспансеру.ЄЛІТА!!!!! а прості смертні,на плечах яких лежить ввесь догляд за хворими зостались на задвірках!!!!ось вам і повага до рядових-робочих бджілок від ЄЛІТИ!!!!А рвемось в Європу.

Гість Для 333 2018-10-11 18:44:49

«Элита» так понажиралась что покрала халаты в шишкине .