П'ятниця, 19 квітня 2024, 01:11
Повна версія сайту
;

Чернігівщина третя у загальнодержавному рейтингу щодо формування ОТГ – оновлені дані моніторингу Мінрегіону

15:18 11.10.2018    Коментарі  
 

У чому лідирують, а у чому відстають регіони, як розподіляються і використовуються кошти державної підтримки, що відбувається в секторі медицини, освіти, молодіжної та соціальної політики, адміністративних послуг – всі ці дані оприлюднені в щомісячному моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування Мінрегіону станом на 10 жовтня.

«Моніторинг – це не просто узагальнені дані про перебіг реформи. Це показники реальних, відчутних для людей змін у містах та селах. І ці показники вперто демонструють, що у громадах, а отже і в країні загалом, стають більш якісними та доступними соціальні, освітні, медичні, адміністративні та комунальні послуги, оновлюються дороги та комунальна інфраструктура – тобто змінюється якість життя людей. Звичайно, найшвидше ці зміни відбуваються у великих містах та об’єднаних громадах», - прокоментував дані моніторингу перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода.

Він також наголосив, що громад, які досі займають вичікувальну позицію і не поспішають об’єднуватися, усе ще багато. За даними моніторингу, громади у 110 районах з 490 (крім 25 тимчасово окупованих) досі не беруть участі у процесах об’єднання.

«Цей рік громади, які не об’єднуються, вже згаяли – втратили і час, і передбачені реформою можливості для розвитку. Але важливим для них буде наступний рік, коли віршуватиметься питання подальшої добровільності у процесі формування спроможного базового рівня місцевого самоврядування. Тобто у громад ще є шанс стати частиною історії успіху, яку зробили вони самі, а не хтось за них», - сказав перший заступник Міністра.

За даними моніторингу, 479 ОТГ вже отримали у комунальну власність землі за межами населених пунктів, загалом - 938,7 тисяч гектарів. До кінця року землю отримають усі 665 ОТГ, створені у 2015-2017 роках.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає