П'ятниця, 19 квітня 2024, 12:03
Повна версія сайту
;

Дія «Доступних ліків» триває

16:15 11.10.2018    Коментарі  
 

Вартість отриманих населенням Чернігівщини «доступних ліків» за 9 місяців поточного року перевищила 20 мільйонів гривень.

Кількість виписаних за цей час рецептів — 964255, з них у вересні — лише 43400. Як пояснили в Управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації, минулого місяця спостерігалося певне зниження виконання показників цієї урядової програми, пов’язане з реорганізацією медичних закладів та необхідністю переукладання договорів між ними та аптеками. У жовтні відставання надолужать.

Всього ж на реалізацію програми «Доступні ліки» на Чернігівщині цього року передбачено 26 мільйонів гривень. Зважаючи на темпи використання коштів, цього може бути недостатньо, тому Управління охорони здоров’я ОДА звернулося до Уряду з проханням, за можливості, збільшити фінансування програми в області.

Нагадаємо, що до оновленого реєстру ліків, який діє з серпня поточного року, увійшов 261 препарат, призначений для лікування пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою. Повністю безоплатно пацієнти зможуть отримувати 59 із цих препаратів, решту — з невеликою доплатою.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає