П'ятниця, 29 березня 2024, 17:00
Повна версія сайту
;

Проїзд до Києва 130грн: що з цього приводу думають пасажири

10:52 17.10.2018    Коментарі  
 

Зростання курсу долара та цін на пальне. Такі причини подорожчання вартості проїзду у маршрутках «Чернігів – Київ» назвав представник підприємства-перевізника «Скайтранс» Олексій Горбик. Проїзд подорожчав вдруге за місяць. Цього разу на 10 гривень. Тепер вартість квитка становить 130 гривень. Що з цього приводу думають пасажири, розкаже Олександра Денисенко.

Галина Бандура живе в Івано-Франківську. До Чернігова їздить раз на декілька місяців – в гості до рідних. Каже: зростання ціни для неї суттєве.

Галина Бандура – пасажирка: «Такі ціни, 130 гривень! Майже 10 кілометрів – 10 гривень. Це ціна непосильна для тих, хто часто їздить, особливо для тих, хто на роботу їздить, а пенсіонерам… Я думаю, що дуже погано, що подорожчали маршрутки. Для пенсіонерів навіть хоча б було дешевше.»

Микола Кононенко таке підняття ціни проблемою не вважає.

Микола Кононенко – пасажир: «Трохи подорожчало, можна їздити. Я не часто їжджу мене влаштовує.»

Ціни на проїзд у маршрутках «Чернігів – Київ» та в зворотному напрямку зросли з понеділка. Востаннє ціну піднімали 17 вересня – зі ста гривень до ста двадцяти. Тепер квиток коштує 130 гривень. Для учнів, студентів та учасників бойових дій – 100. Водій Анатолій Пінчук говорить: утримання автобусів залежить від курсу долара.

Анатолій Пінчук – водій: «Якщо запчастина коштує 100 доларів, то вона і коштує 100 доларів. Долар скільки коштує зараз? Стільки коштує і…»

Про зростання курсу та цін на пальне говорить і Олексій Горбик, представник підприємства «Скайтранс», яке займається перевезенням пасажирів.

Олексій Горбик – представник підприємства-перевізника «Скайтранс»: «Перше – це підняттям ціни на дизпаливо. І не на гривню, не на дві, а до чотирьох, до п’яти гривень. Друге – це те, що трішки підріс долар, а у нас, як видно, всі машини – іномарки. Тому запчастини ми, як брали в доларах, грубо кажучи, розраховуємося в гривнях, але вони залежать від курсу долара, євро, ось. Ну, і плюс до всього ж, з огляду на те, що йде така інфляція, – підйом зарплати водіям, збільшення трохи податків. Ось це все, одне за одне, тягне за собою збільшення ціни.»

Нагадаємо, після минулого підняття вартості проїзду, кореспонденти UA: Чернігів зв’язалися із начальником управління транспорту облдержадміністрації Сергієм Меженним. Він сказав, що облдержадміністрація не регулює ціни на міжобласних маршрутах, зокрема, на маршруті Чернігів-Київ.

Відео UA: Чернігів


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає