П'ятниця, 19 квітня 2024, 11:09
Повна версія сайту
;

Представників харчової та переробної галузі Чернігівщини привітали з професійним святом

16:32 17.10.2018    Коментарі  
 

Традиційно у третю неділю жовтня в Україні своє професійне свято відзначають працівники харчової та переробної промисловості. Сьогодні, 17 жовтня, регіональних представників галузі привітали заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако і директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Юрій Ткалич.

На сьогодні у сфері виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів області залучено майже 8 тисяч осіб, або понад 20 % усіх працюючих у промисловості Чернігівщини. Питома вага продукції харчопереробної галузі в загальних обсягах промислового виробництва області становить близько 40 %. Асортимент товарів сягає півтори тисячі найменувань. Конкурентоспроможність продовольчих товарів регіональних виробників зростає не лише на внутрішньому, а й на світовому ринках. Географія експорту постійно розширюється, наразі вона складається більше ніж із 50 країн.

До слова, за перше півріччя поточного року підприємствами з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів Чернігівщини освоєно більше 735 мільйонів гривень капітальних інвестицій, що складає майже 21 % загальнообласного обсягу інвестицій та понад 69 % інвестицій у промисловість.

– Зараз перед українськими виробниками харчової продукції відкрилися нові перспективи освоєння європейських та інших світових ринків, покращення інвестиційного клімату, а також розширення обсягів виробництва. Впевнена, що вміле поєднання новітніх технологій та передового досвіду з давніми українськими традиціями значно розширить асортимент і забезпечить високу конкурентоздатність наших продуктів, – зазначила Наталія Романова.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає