П'ятниця, 19 квітня 2024, 02:27
Повна версія сайту
;

Можливість об’єднання сіл Киселівка, Боромики та Локнисте в ОТГ облдержадміністрація перегляне повторно

09:17 18.10.2018    Коментарі  
 

Можливість об’єднання сіл Киселівка, Боромики та Локнисте в об’єднану територіальну громаду облдержадміністрація перегляне повторно. За умови надання гарантійниих листів про майбутні надходження до бюджету. Його дефіцит в такому складі ОТГ буде 3 мільйони 800 тисяч гривень за розрахунками, зробленими департаментом фінансів раніше. Сьогодні ініціативна група з цих сіл приходила на переговори в облдержадміністрацію. Про це домовились вчора, коли люди перекрили дорогу в Киселівці.

В облдержадміністрацію прийшла ініціативна група із сіл Киселівка й Боромики Чернігівського району та Локнисте  Менського – на переговори про об’єднання в Киселівську громаду. Заступниця голови облдержадміністрації Наталія Романова каже, головна перепона для такого об’єднання – не те, що села з різних районів. Киселівська громада в такому складі буде фінансово неспроможною.

Наталія Романова: «У нас вартість учня, якого фінансує держава – біля 10 тисяч, у вас вартість учня – 30 тисяч 963 по киселівській школі. Бо небагато дітей. Оці кошти – нестачу – звичайно, дотація буде, вирівнювання, але вам треба буде шукати кошти і доплачувати. У нас такі приклади вже є – по Куликівці і Остру. Ми остерську лікарню другий рік, а тепер ЖКГ витягуєм – бо в тому році 800 тисяч їм не вистачало на зарплату і півтора мільйона комунальних. Хоча до цього  вже адміністрація не має ніякого відношення. Їздили, випрошували до прем’єр-міністра.»

В департаменті фінансів порахували, бракуватиме 3 мільйони 800 тисяч гривень. Учора  півсотні людей перекрили дорогу державного значення  в Киселівці. Протягом години 15 хвилин  без перестанку ходили пішохідним переходом  — так вимагали  переглянути перспективний план об’єднання громад. Згідно нинішнього плану,  Локнисте Менського району відходить до Березни, у Чернігівському районі — БоромИки до Седнева, а Киселівка – до Халявина.

Людмила Юрасова, голова ініціативної групи с. Брусилів: «Ми вважаємо, що на такій території – 20 тис. га землі і 4 800 населення ми будемо спроможні утримувати свою громаду»

Дорогу розблокували після домовленості про переговори в облдержадміністрації. Начальниця управління департаменту фінансів  Світлана Суслова протягом півгодини перераховує ініціативній групі статті видатків, які потрібно буде оплачувати з бюджету ОТГ – від зарплатні до ритуальних послуг.

Наталія Романова: «Якщо нема цих коштів – можуть бути заборгованості по зарплатам, неоплата комунальних, прострочені заборгованості, бо на себе приймає громада всю бюджетну мережу і багато інших речей – благоустрій, дороги.»

Ініціативна група принесла із собою гарантійні листи про майбутні надходження до бюджету. Рахують всі разом, яку частину дефіциту вони закриють.

Людмила Юрасова, голова ініціативної групи с. Брусилів: «Що підприємці, які у нас є, зареєструються в нашій майбутній громаді, і ті добутки, котрі будуть іти на громаду, ми будемо отримувати. У нас є гарантійні листи. І ми набираємо недостатню суму.»

Результат переговорів – ініціативна група має роз’яснити жителям  своїх сіл, чим вони ризикують, якщо буде дефіцит бюджету. І повторно подати заявку про об’єднання разом з гарантійними листами від підприємств про майбутні надходження до бюджету.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає