П'ятниця, 29 березня 2024, 08:55
Повна версія сайту
;

Новий онлайн-ресурс для українських журналістів-фрілансерів з безпеки та роботи з травмою

14:43 18.10.2018    Коментарі  
 

У зв’язку з посиленням загроз та обмеженою інформацією щодо безпеки журналістів, роботи з травмою та цифрової безпеки британський фонд допомоги журналістам-фрілансерам Trust Rory Peck (RPT) у партнерстві з Інститутом масової інформації (ІМІ) та Dart Center Europe запускають онлайн-ресурс для журналістів-фрілансерів. Ресурс став заключною частиною дворічного проекту RPT та IMI, спрямованого на зміцнення незалежної журналістики в Україні, що фінансувався Фондом демократії Організації Об’єднаних Націй.

Мері О’Шей, директорка з програм у Trust Rory Peck, зазначила: “Журналісти-фрілансери в Україні стикаються з посиленням гібридних загроз. Вони перебувають у небезпеці не тільки в зонах конфлікту, але і вдома за своїми ноутбуками. Метою цього ресурсу є надання їм доступу до інформації та  порад експертів, які допоможуть їм залишатися стресостійкими, працювати безпечно та відповідально під час виконання своїх професійних обов’язків”.

Опитування, що проводили Trust Rory Peck та IMI в межах проекту на початку 2017 року, показало, що більше третини (36%) журналістів-фрілансерів в Україні зазнавали фізичних погроз або нападів з 2014 року через свою роботу. 60% заявили, що вони також отримали інтернет-погрози чи булінг у мережі, а 59% сказали, що потребують психологічної підтримки через проблеми, пов’язані з їхньою професією.

Ресурс доступний українською та російськими мовами на сайті фонду “Рорі Пек Траст” за посиланням www.rorypecktrust.org/resources і містить практичні рекомендації та інструменти з фізичної безпеки та оцінки ризиків, цифрової безпеки, менеджменту травми, відповідальної журналістики. Вміщує бланки з оцінки ризиків, підтвердження життя та побудови плану комунікації, а також вправи з управління травмою та самодопомоги. Провідні журналісти та експерти діляться найкращим досвідом, як працювати безпечно та відповідально в суспільствах, які живуть у зонах конфлікту та розділені.

 


Автор: За інформацією ІМІ
Коментарів ще немає