Четвер, 28 березня 2024, 14:32
Повна версія сайту
;

Посадовців, що «нагрілися» на ремонті районної лікарні, судитимуть

09:12 19.10.2018    Коментарі  
 

Чернігівською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно посадової особи ТОВ «УКРСПЕЦСЕРВІС» та Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації, які підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених   ч. 4 ст. 191 (привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України  (внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадова особа Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації та посадова особа  ТОВ «УКРСПЕЦСЕРВІС» за попередньою змовою, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнили кошти виділені на будівництво об’єкта «Реконструкція системи теплозабезпечення Комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради Чернігівської області на загальну суму на суму 459 508, 54 грн., що в 250 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, внаслідок чого державі в особі КЛПЗ «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради Чернігівської області було завдано збитки у великих розмірах.

Крім того, досудовим розслідуванням встановлено, що вказані особи з метою заволодіння вказаними грошовими коштами зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, всупереч інтересам служби, достовірно знаючи про невідповідність обсягів виконаних будівельно-монтажних робіт проектно-кошторисній документації, умисно внесли до акту приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості про те, що будівельні роботи виконані в повному обсязі.

За час досудового розслідування підозрювані особи завдану шкоду не відшкодували.

З метою відшкодування спричинених злочинними діями збитків, місцевою прокуратурою подано цивільний позов в інтересах Комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська центральна районна лікарня» Чернігівської районної ради Чернігівської області.

Довідково: за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, - караються позбавленням волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Автор: Чернігівська місцева прокуратура
Коментарів ще немає