П'ятниця, 29 березня 2024, 15:23
Повна версія сайту
;

Презентація книги Марини Варич «У ніч на страсну п’ятницю» у КМЦ «Інтермеццо»

08:28 22.10.2018    Коментарі  
 

24 жовтня, середа, у культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» (Чернігів, Шевченка, 9) відбудеться презентація книжки оповідань київської письменниці Марини Варич  «У ніч на страсну п’ятницю», яку представляє директор літературної агенції «Друге дихання», письменник Володимир Даниленко.  

Це яскрава відверта проза про мир на тлі війни на Донбасі письменниці, що репрезентує  нове покоління сучасної української прози.

Початок о 17.00.

Олександр Ясенчук, тел. (063) 236-18-03

Довідка: «У ніч на страсну п’ятницю» – книжка екзотичних історій, в яких усі події відбуваються на тлі революції та російсько-української війни на Донбасі. І хоча війна в книжці – лише відлуння, вона зачіпає кожного персонажа оповідання, що живе, мріє і віддається пристрастям, які захоплюють усю його свідомість. Самотні жінки, що шукають свого щастя в химерних ілюзіях, волонтери, солдати, авантюристи,  переселенці з Донбасу, які освоюють новий життєвий простір у Великій Україні, зіштовхуючись із національними традиціями й світоглядом, незрозумілими в їхньому охопленому війною регіоні. Вони відкривають для себе іншу країну, чужу й близьку водночас, розбуджену від столітнього  сну, країну,  яка переживає могутні соціальні катаклізми, вириваючись із обіймів колоніального минулого.

Марина Варич – автор книжки повістей та оповідань «Сьоме пророцтво Семіраміди». Лауреатлітературних підсумків року «Глиняний кіт» за найкращий дебют у жанрі фентезі та конкурсу Воляників-Швабінських Українського Вільного Університету. Твори письменниці перекладалися білоруською, румунською, азербайджанською мовами.  


Автор: Олександр Ясенчук
Коментарів ще немає