П'ятниця, 29 березня 2024, 07:58
Повна версія сайту
;

Як зростання ціни на газ вплине на вартість опалення у Чернігові

11:04 23.10.2018    Коментарі  
 

19 жовтня Уряд України на екстреному засіданні підняв ціну на газ для населення на 23,5%. У заяві на урядовому порталі йдеться про те, що підвищення ціни - це вимушений крок. Адже однією з умов співпраці з Міжнародним валютним фондом є наближення ціни на газ для населення до ринкової.

Як відомо, вартість газу є складовою тарифів на теплопостачання. Аби надалі поставляти тепло в будинки безперебійно, генеруючим компаніям Чернігова доведеться коригувати тарифи на суму зростання ціни газу.

Інформацію щодо прогнозованих розрахунків збільшення вартості ціни за опалення надали в ПАТ "Облтеплокомуненерго" та КЕП «ЧЕРНІГІВСЬКА ТЕЦ» ТОВ фірми «ТЕХНОВА».

Так, внаслідок зростанні ціни на газі, підвищення вартості електроенергії та інших складових тарифу, ціна 1 гігакалорії для будинків, які обслуговує ПАТ "Облтеплокомуненерго", орієнтовно збільшиться з 1504 до 1824 грн – тобто на 21%. Що стосується КЕП «ЧЕРНІГІВСЬКА ТЕЦ» ТОВ фірми «ТЕХНОВА», то тут збільшення прогнозується на рівні до 10%, оскільки підприємство споживає й інші види палива, окрім природного газу.

Якщо не скоригувати тарифи відповідно до нових цін на газ, підприємства накопичуватимуть борги, їм зрештою перестануть відпускати газ, що може привести до відключення тепла в опалювальний період.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає