П'ятниця, 29 березня 2024, 07:30
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині може утворитися ще одна громада з центром у місті обласного значення

09:03 24.10.2018    Коментарі  
 

Мова йде про добровільне приєднання до Ніжина - міста обласного значення - Кунашівської сільської громади.

Кунашівська сільська рада висловила згоду на добровільне приєднання Кунашівської сільської територіальної громади (сіл Кунашівка, Паливода, Наумівське) до Ніжинської міської територіальної громади. Про це йдеться у рішенні сесії від 17 жовтня 2018 року.

Це рішення стало результатом тривалої та кропіткої роботи команди Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», на чолі з директором Іриною Кудрик.

На початку жовтня відбулася виїзна консультація у Кунашівській сільській раді, під час якої Людмила Чабак, радник з децентралізації Чернігівського ЦРМС, та Олександр Мельник, радник з місцевих фінансів Чернігівського, роз'яснили які переваги надає можливість об'єднатися із містом обласного значення, а також які зміни у житті громади відбудуться в результаті створення ОТГ.

Також експерти надали методичні роз’яснення щодо заповнення документів.

Нагадаємо, що на території Чернігівської області функціонує 37 об’єднаних територіальних громад, у п’яти громадах 23 грудня відбудуться вибори, а Новгорогод-Сіверська ОТГ створена шляхом приєднання сільської ради до міста обласного значення. Отже, Ніжинська територіальна об’єднана громада може стати 44 громадою в області.


Автор: Чернігівський ЦРМС
Коментарів ще немає