П'ятниця, 26 квітня 2024, 13:24
Повна версія сайту
;

У дитсадках Чернігова здорожчає харчування?

14:56 26.10.2018    Коментарі  
 

В дошкільних навчальних закладах Чернігова найближчим часом можуть значно вирости ціни за харчування. Наразі в садках проходять батьківські збори, «радяться» з батьками, але, по суті, без цього підвищення дітей не зможуть харчувати повноцінно.

Підвищення ціни за харчування ніяк не пов’язане з покращенням меню в садочках. Просто ціни на продукти харчування вже давно б’ють усі можливі рекорди. Саме це і стало основною причиною для того, аби почати розмови про чергове підвищення оплати за дитяче харчування в садочках. На сьогодні харчування дітей батькам обходиться в середньому 300 гривень на місяць, чиновники ж пропонують підвищити цю суму до 500.

На черговому засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради було підняте питання про перегляд цін на харчування. Конкретно про підвищення не говорили, поки лише моніторять ситуацію. Проводять батьківські збори і питають думку батьків. Коли всі міські дошкільні навчальні заклади висловлять свою позицію, тоді й буде вирішено, піднімати чи ні і на скільки.

Останній раз ціни на харчування у чернігівських дошкільних навчальних закладах підвищували в січні цього року. Наразі батьки платять 75 відсотків від суми, решту – 25 відсотків – оплачуватимуть з місцевого бюджету. За один день перебування дитини в яслах батьки платять 15 гривень, а в старших групах – 15,70 гривень.

«Наразі це питання вивчається, – пояснює заступник начальника управління освіти, начальник відділу загальної середньої, дошкільної і позашкільної освіти та виховання Чернігівської міської ради Олена Горна. – Зараз в кожному дошкільному навчальному закладі проходять консультації з батьками. І коли у нас буде рішення батьків від кожного садочку, тоді будемо говорити. Підвищення ціни – це вимушений крок. Адже ціни на продукти останнім часом дуже зросли, тому задля забезпечення повноцінного харчування дітей, яке відповідає нормам, необхідне це підвищення».


Автор: Марія Пучинець, «Чернігвщина» №43 (704) від 25 жовтня 2018, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає