Четвер, 18 квітня 2024, 03:22
Повна версія сайту
;

Апеляційний суд області повернув справу Зінов’єва на розгляд до суду першої інстанції

08:30 31.10.2018    Коментарі  
 

Апеляційний суд області частково задовольнив скаргу прокуратури і повернув справу Артура Зінов’єва на розгляд до суду першої інстанції. У березні минулого року депутата обласної ради затримали під час отримання п’яти тисяч гривень. За версією слідства, Зінов’єв, який тоді керував Чернігівським навчально-виробничим центром, вимагав 10 тисяч від підприємця за укладення вигідного договору оренди приміщення комунального закладу. Це була друга частина неправомірної вигоди. Загрожувало йому від 5 до 10 років позбавлення волі. Артур Зінов’єв своєї провини не визнавав. Деснянський суд зняв з нього всі обвинувачення. Прокуратура з цим рішенням не погодилась і подала апеляційну скаргу.

Рік і сім місяців минули після того, як Артура Зінов’єва затримали поліцейські за підозрою в отриманні хабара. 25 червня 2018-го Деснянський районний суд його виправдав. Сьогодні депутат обласної ради знову на лаві підсудних – через апеляційну скаргу прокурорів на вирок першої інстанції.

Леся Шваб, прокурор: «У разі визнання особи виправданою, у мотивувальній частині вироку суд повинен зазначати підстави для виправдання обвинуваченого із зазначенням мотивів, із яких суд відкидає докази обвинувачення. Ми вважаємо, що вказаних вимог закону суд першої інстанції не дотримався.»

Світлана Акуленко, суддя Апеляційного суду області: «Із змісту цієї апеляційної скарги випливає, що суд взяв докази, які поклав у виправдовувальний вирок, частково, не давши аналізу іншим доказам, які відкинув і не поклав у вирок, і які доводять вину Зінов’єва. Тому просять дослідити ці докази, дати їм іншу оцінку, ніж суд першої інстанції. Ну, і ухвалити новий вирок у цій справі.»

Обвинувачений апеляційну скаргу назвав необґрунтованою. Артур Зінов’єв, обвинувачуваний: «Апеляційна скарга не містить обґрунтувань неправильності вироку, а містить лише припущення та міркування з приводу неправильної оцінки судом доказів. Тому апеляційна скарга не підлягає задоволенню а вирок прошу залишити без змін.»

Після дебатів сторін суд виходить у нарадчу кімнату. Для ухвалення рішення колегії знадобилося 10 хвилин.

Колегія суддів ухвалила апеляційну скаргу прокурора задовольнити частково. Вирок Деснянського районного суду від 25 червня 2018 року по кримінальному провадженню щодо Зінов’єва Артура Петровича скасувати. Призначити новий розгляд у суді першої інстанції. Ухвала касаційному оскарженню не підлягає. Колегія суддів прийшла до висновку про наявність істотних порушень КПК, які стали підставою для скасування вироку і призначення нового розгляду.

Після оголошення вироку апеляційного суду Артур Зінов’єв говорити з журналістами відмовився.

Його адвокат Михайло Завгородній відповідає, але не на наші питання. Михайло Завгородній, адвокат: «Ви бачите яка рівність процесу? Цілий начальник відділу прибув. А якщо б у нас засоби масової інформації з самого початку досліджували докази разом з нами, вони б були переконливі в своєму висновку про те, що мій підзахисний взагалі не винуватий.»

Тепер кримінальну справу Артура Зінов’єва чекає новий розгляд у суді першої інстанції.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає