П'ятниця, 29 березня 2024, 14:40
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині зібралися лісівники з усієї України

12:11 01.11.2018    Коментарі  
 

Більше двох десятків років не проводилася розширена виїзна колегія Державного агентства лісових ресурсів України. От нарешті, 1 листопада, представники лісового господарства з усіх куточків держави зібралися на Чернігівщини, аби обговорити нагальні питання розвитку галузі.

У роботі засідання взяло участь і керівництво області: виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Юлія Свириденко та голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації коротко презентувала економічний потенціал регіону: «Область активно включилася в реформу децентралізації. На сьогодні в області функціонують 38 територіальних громад. Цьогоріч залучено більше мільярда гривень по різних державних програмах на інфраструктурні проекти. По більшості економічних показників з початку року маємо позитивну динаміку: на понад 30% зріс експорт, більша частина продажів до країн ЄС. Це велике досягнення для регіону, що був майже повністю був орієнтований на російський ринок. За 3 роки в області реалізовано понад 80 інвестиційних проектів».

— Приємно і цінно, що після тривалої перерви, засідання колегії проводиться саме на Чернігівщині, понад 20% якої вкрита лісами.
Принагідно дякую представникам лісгоспів Чернігівщини, зокрема керівнику обласного управління Олександру Демченку, за активну допомогу у подоланні надзвичайної ситуації на Ічнянщині,
 — зазначила Юлія Свириденко.

Також лісівникам подякували за постійну і всебічну підтримку Збройних Сил України

Довідково: У Чернігівській області покрито лісом майже 739 тисяч гектарів. За віком лісові насадження на масивах, якими опікується обласне управління лісового та мисливського господарства, діляться на молодняки, які становлять 55,2 тисячі гектарів (15,6%), середньовікові – 155,6 тис. га (44%), стиглі і перестійні – 53,6 тисячі га, (15%), і пристигаючі ліси – майже 90 тисяч гектарів (25,3%). Якщо звернути увагу на порідність деревостою, то сосна в показнику лісистості посідає домінуюче місце – 60% від загальної площі чернігівського лісу.

У планах дводенної роботи колегії виїзди до лісгоспів області, ознайомлення з роботою профільних переробних підприємств, напрацювання пропозицій до нормативних актів тощо.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає