П'ятниця, 29 березня 2024, 10:40
Повна версія сайту
;

Парафіївська селищна рада: декларації без помилок та депутати з офшорних підприємств Тігіпка

15:54 01.11.2018    Коментарі  
 

Головні бухгалтери кількох підприємств, без помилок в деклараціях та з авто за 2 тис грн — такий результат моніторингу е-декларацій депутатів Парафіївської ОТГ, проведений ГО “Агенція міських ініціатив”.

Депутати за офшорних підприємств

Основу депутатського корпусу Парафіївської селищної ради складають співробітники кількох підприємств: ПСП “Агро Вам”, ПАТ Нива-плюс, ПРАТ Кремінь та ПАТ "Блок Агросвіт". Особливо в цій раді підприємства представляють їх бухгалтери та фінансові керівники.

Згідно даних youcontrol засновником ПСП “Агро Вам” є KINTAS LIMITED, що знаходиться в Кіпрі. А кінцевий власник компанії є Сергій Тігпко. Керівником та підписантом в компанії  значиться  Олександр Трипуз, що є підписантом ще кількох подібних компаній. 

ПАТ “Нива-плюс” має чотирьох засновників, серед яких значиться Владислав Атрошенко, Валерій Куліч, Ігор Назаренко та Олександр Коробко.

Також система youcontrol говорить про наявність проведених операцій з офшорами й у ПАТ "Блок Агросвіт". Власником частини акцій цього підприємства є ТОВ Агрорегіон БіВі (Нідерланди).

Фінансова сторона декларацій

Що стосується фінансових статків депутатів, то найбільше заробила за минулий рік головний бухгалтер ПАТ "Блок Агросвіт" Ніна Козін490 тис грн. Окрім цього, депутатка у власності має будівлю магазину та 13,9 га землі. До речі, депутатка бухгалтером працює у чотирьох фірмах. До речі її чоловік заробив за минулий рік 2,1 млн грн.

На другому місці у фінансовому рейтингу посідає теж головний бухгалтер тільки іншого підприємства — ПАТ "Нива-плюс" — Світлана Ковтун. Вона задекларувала 253 тис грн доходу за 2017 рік. Окрім цього, має у власності будинок загальною площею в 230 кв м та земельну ділянку.

Завідуючий відділом обслуговування НУКЗ “Качанівка” Олександр Нестеренко заробив в минулому році 215 тис грн. Також у власності депутата є квартира та CHEVROLET AVEO TC58U 2008 року випуску, а також два вантажних авто.

Найменший дохід серед депутатського корпусу задекларувала Оксана Шкіптан26 тис грн. Натомість члени її родини за минулий рік заробили 910 тис грн. Також депутатка у власності має квартиру та Kia Cerato 2011 року випуску, DAEWOO Lanos 2003 року випуску.

Завідувач господарства підсобного сільського ПРАТ "НИВА-ПЛЮС" Володимир Вороний задекларував 31,9 тис грн доходу за 2017 рік. У власності депутат також має 3,6 га землі.

Вікторія Польова, медична сестра задекларувала свій дохід у розмірі 54,6 тис грн. У власності має будинок, 1 га землі, а члени її родини у власності мають 7,6 га землі.

Автолюбителі

На найдорожчому авто їздить головний бухгалтер ПАТ "Блок Агросвіт" Ніна Козін — Тойота Land Cruiser 150  2013 року випуску, яка була придбана в 2013 році за 454,5 тис грн.

Цікаво, що Світлана Ковтун, головний бухгалтер ПАТ "Нива-плюс", придбала SKODA OCTAVIA TOUR 2007 року випуску в 2015 році за 2 тис грн, також має у власності  ще дві одиниці  сільськогосподарської техніки.

Натомість серед депутатського корпусу всі депутати подали декларації на сайт НАЗК і подали без помилок. На сайті Парафіївської селищної ради відсутня контактна інформація по депутатам. Проте необхідну нам інформацію ми отримати у відповідь на офіційний запит.


Автор: ГО “Агенція міських ініціатив”
Коментарів ще немає