Субота, 20 квітня 2024, 05:54
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині піротехніки знищили 2 артилерійських снаряди часів Другої світової війни

08:27 02.11.2018    Коментарі  
 

1 листопада групою піротехнічних робіт та підводного розмінування  Аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС України у Чернігівській області знищено два артилерійських снаряди калібром 45 та 122 мм часів Другої світової війни.

31 жовтня до Служби порятунку "101" у Ріпкинському районі надійшло повідомлення про те, що неподалік районного центру місцеві жителі на узбіччі дороги виявили предмет, за ознаками схожий на боєприпас. До приїзду саперів місце виявлення вибухонебезпечного предмету було взято під охорону співробітниками Національної поліції. Піротехніки ДСНС ідентифікували небезпечну знахідку, як артилерійський снаряд калібром 122 мм часів Другої світової війни, вивезли його у безпечне місце та об 11:40 знищили.

Цього ж дня на полі поблизу с. Полова Прилуцького району місцеві жителі виявили артилерійський снаряд калібром 45 мм часів Другої світової війни. Піротехніками У ДСНС України у Чернігівській області о 16:20 боєприпас було знищено у встановленому порядку шляхом підриву. У обох випадках під час обстеження прилеглої території інших вибухонебезпечних предметів сапери не виявили.

Рятувальники ДСНС України застерігають! Для попередження нещасних випадків, не намагайтеся самостійно вилучити небезпечний предмет із землі, перенести чи розібрати його. Про знахідку негайно повідомте Службу порятунку за номером телефону "101" або правоохоронців за номером телефону "102".


Автор: УДСНС у Чернігівській області
Коментарів ще немає