П'ятниця, 29 березня 2024, 17:43
Повна версія сайту
;

На мітинг під стіни Кабінету Міністрів збираються жителі вулиці Декабристів у Чернігові

08:30 02.11.2018    Коментарі  
 

На мітинг під стіни Кабінету Міністрі збираються жителі вулиці Декабристів у Чернігові, якщо їм не виплатять компенсації. Зливу, яка сталася у Чернігові 30 червня, 14-го вересня визнали надзвичайною ситуацією регіонального рівня, це дає право людям отримати компенсацію із резервного фонду державного бюджету. Однак коштів досі не отримали. Як живуть люди у пошкоджених внаслідок злив будинках та чому вони не отримали компенсації – дивіться далі у сюжеті.

Вулиця Декабристів у Чернігові. Частина будинків тут стоїть порожня після 30 червня, 24 липня. Жити там не можливо, кажуть їх власники. Відновити за власний кошт не можуть. Чекають на компенсацій. Микола Новіков заводить знімальну групу до свого будинку. Тут частково немає підлоги, частину меблів пустили на дрова, адже вона прогнила. Наразі чоловік та його родина винаймають житло.

Микола Новіков, житель вулиці Декабристів: «Після затоплення будинок не придатний для проживання тут грибок і стін прогнили. Тут знімаю поли, пісок засипаю. Ремонти потроху робляться своїми силами. Діти просяться додому. Кажуть роби швидше ремонт, але гроші треба за школу, за садок, за квартплати.»

Такий стан приміщень був у серпні. Олександра Остапенко, господиня будинку, показувала пошкодження, завдані підтопленнями та розповідала, як вони покидали приміщення під час зливи.

Олександра Остапенко жителька вулиці Декабристів: «Ось так був рівень води. Тому що коли ми дітей переносили через вікна, воно вже аж сюди дійшло. Я кажу чоловікові: «Винось дітей через вікна, тому що я боюсь». І вони вже почали боятися, тому що дивани були у воді. І ми посадили дітей на плечі, діти голі, бо коли тут йшли, ноги навіть у воді були. А зі хвіртки ми як виходили, по гачок було. Ось так. Ми коли відкривали – здивувались, ніколи такого не було. Ось так було води.»

Микола щодня ходить до свого будинку. Микола Новіков, житель вулиці Декабристів: «У мене тут собаки, треба ходить тут ще люди якісь лазять, можуть красти, треба слідкувати. Ходжу грубку топлю щоб сирість уходила з хати.» Жителі вулиці Декабристів письмово зверталися до Кабміну, і до органів місцевої влади. Наталія Дубовик нараховує більше десятка відповідей. Наталія Дубовик, жителька вулиці Декабристів: «Відповіді надходять такого плану, що рішення не прийняте кабінет міністрів до ода, ода до макі ради кабінетом міністрів. Будинки ремонтувати коштів немає, опалення використовуємо. Очікуємо, що держава до нас дослухається.»

Наразі люди ремонтують будинки за власний кошт,кажуть, якщо їх не почують, вийдуть на мирні акції у Чернігові, за потреби поїдуть і під стіни кабміну.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає