П'ятниця, 29 березня 2024, 12:53
Повна версія сайту
;

Батуринська міська рада: депутати без житла, але з великою кількістю землі

15:35 02.11.2018    Коментарі  
 

7 депутатів-безхатченки, без мільйонерів, проте з великою кількістю землі.  Такий результат моніторингу е-декларацій депутатів Батуринської ОТГ, проведений ГО “Агенція міських ініціатив”.

Фінансовий рейтинг

Найбільший дохід задекларував в своїй декларації представник “Аграрної партії України” Олександр Ціленко, який тимчасово не працює. Він заробив за минулий рік 235 тис грн. У своїй власності має квартиру та 5,4 га землі, а також сільськогосподарську техніку.

Депутатка з партії “Наш край” Надія Неволько, що працює діловодом, задекларувала 180 тис грн свого минулорічного заробітку. Має у власності житловий будинок та вантажний автомобіль FIAT DOBLO 2012 року випуску.

Її колега по партії Іван Неволько (ТОВ СП «Агродім») заробив за 2017 рік 154 тис грн.

Найменший дохід за 2017 рік задекларував тимчасово безробітний Андрій Борисенко (Наш край) — 257 грн. Натомість члени його родини задекларували 158,6 тис грн доходу. Також депутат у власності має 0,1 га землі та Вольксваген кадди 2008 року випуску.

Пенсіонерка Тетяна Вінниченко (“Аграрна партія України”) задекларувала свою пенсію у розмірі 17,8 тис грн.

Тимчасово безробітня Юлія Заєць (Наш край) задекларувала 20 тис грн за 2017 рік. Натомість її чоловік в 2017 році придбав житловий будинок (89 кв м) за 172 тис грн та Jaguar X-Type 2003 року випуску за 346,65 тис грн.

Земельні магнати

Найбільшу кількість землі у власності має Надія Неволько, діловод, що представляє партію “Наш край” — 11, 6 га землі.

Дещо менше, але не сильно відстає від неї Іван Неволько також з партії “Наш край”. У його власності 10,7 га землі. 7,1 га землі задекларувала Світлана Вовк, фельдшер Бахмацька ЦРЛ, яка також представляє партію “Наш край”. Окрім цього, за минулий рік вона заробила 69 тис грн і не вказала жодного метра житлової площі.

Депутати-безхатченки

Традиційним для кожного депутатського корпусу є обранці, що не декларують свої квадратні метри. Серед депутатів Батуринської міської ради  таких виявилось семеро. Так, відповідно до декларації невідомим є місце проживання у 5 депутатів з партії “Наш край”: Наталія Білоштан (ТОВ СП «Агродім»), Юлія Марченко (Вихователь Батуринської спеціальної школи-інтернат), Олександр Сорокопуд (ТОВ СП «Агродім»), Віталій Шевченко (Директор СКП «Мрія») та Світлана Вовк (фельдшер Бахмацької ЦРЛ). А також не вказали свої житлові площі депутат з “Аграрної партії” Олександр Свистун (Тракторист, СТОВ «Снович») та представник “Радикальної партії” Віталій Маслак (Завідувач Батуринської ветлікарні).

Слід зазначити, що за правилами подання е-декларації необхідно вказувати все майно, яке є не тільки на праві власності, але й у користуванні.  Тобто всі депутати, які не вказали житло, але не живуть на вулиці зробили помилки. З правилами подання можна ознайомитись на сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

Е-декларації одного депутата міської ради так і не вдалося знайти представникам “Агенції міських ініціатив” — Ігоря Завгороднього.

Варто зазначити, що на офіційному сайті Батуринської міської ради знаходиться коротка інформація про депутатів міської ради, але відсутні будь-які контактні дані для зв’язку. Також наш запит до міської ради на отримання контактів депутатів для зв’язку залишився без відповіді. 


Автор: ГО “Агенція міських ініціатив”
Коментарів ще немає