П'ятниця, 19 квітня 2024, 18:34
Повна версія сайту
;

Дві дороги у приватному секторі Чернігова відремонтували ще до оголошення тендеру

09:55 05.11.2018    Коментарі  
 

Ремонт двох доріг у приватному секторі Чернігові провели ще до оголошення тендеру. Це стосується вулиць Подусівська та Невська.

Про це свідчить ухвала Деснянського суду.

Зазначається, що Управління ЖКГ оголосило тендер на проведення капітального ремонту вулиці Подусівська 23 серпня минулого року. Цього ж дня слідчі виїхали на вказану вулицю і встановили, що  роботи з капітального ремонту вже проведенні невідомими особами. Така сама ситуація склалася і щодо капітального ремонту дороги по вулиці Невській.

 За інформацією з сайту публічних закупівель «Прозорро», орієнтована вартість ремонтних робіт по вулиці Подусівській складає 1,8 мільйонів гривень, а вулиці Невської – більше 3 мільйонів гривень.

Цікаво, що незважаючи на те, що ремонтні роботи на цих ділянках доріг були виконані, на сайті «Прозорро» було обрано переможця тендеру і Управління ЖКГ заключило із ним договір.

Після, у вересні минулого року, було складено акт виконаних робіт щодо капітального ремонту доріг на вулицях Подусівська та Невська. Уповноважені особи Управління ЖКГ підписали ці акти та направили документи на отримання оплати за фактом виконаних робіт.

Таким чином, згідно висновку судової будівельно технічної експертизи встановлено, що вартість робіт з «Капітального ремонту дороги по вул. Подусівській в м. Чернігові», які не відповідають обсягам та вартості наведеним в акті становить 1,7 мільйонів гривень. А капремонт дороги по вулиці Невській коштував міському бюджету майже 193 тисячі гривень.

Тож, фактично, роботи по капітальному ремонту даних вулиць були виконані за довго до оголошення тендеру. Тоді, начальник Управління ЖКГ Ярослав Куц говорив, що ці ремонтні роботи були виконані за кошти меценатів. Однак, як бачимо, гроші виявилися бюджетними. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає