Середа, 24 квітня 2024, 01:45
Повна версія сайту
;

Чернігівця, котрий зберігав зброю та наркотики, засуджено більш ніж до 7 років ув’язнення

08:24 06.11.2018    Коментарі  
 

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду за скаргою прокурора скасувала у зв’язку з м’якістю призначеного покарання вирок Новозаводського районного суду, яким жителя міста Чернігова засуджено за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу), ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту), ч. 1 ст. 307 КК України (незаконне зберігання та перевезення психотропних речовин з метою збуту), ч. 2, ч. 3 ст. 307 КК України (незаконний збут психотропних речовин, вчинений повторно та в особливо великих розмірах).

У судовому засіданні підтверджено вчинення обвинуваченим з кінця 2012 року по жовтень 2013 року кримінальних правопорушень.

Прокурором доведено, що суд першої інстанції при ухваленні вироку не врахував, що обвинувачений хоча в силу ст. 89 КК України і вважається не судимим, але раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти власності.

Кількість епізодів злочинної діяльності обвинуваченого, їх тяжкість, кількість особливо небезпечних психотропних речовин та наркотичних засобів, які він зберігав та збував мешканцям міста Чернігова, не могли бути підставою для призначення покарання нижче від найнижчої межі, встановленої санкціями ч. 2 та ч. 3 ст. 307 КК України.

Апеляційний суд підтвердив обґрунтованість правової позиції    прокурора про необхідність призначення більш суворого покарання та засудив обвинуваченого до позбавлення волі на строк 7 років 6 місяців з конфіскацією майна.


Автор: Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Коментарів ще немає